PwC koopt twee consulting onderdelen van BearingPoint

26 maart 2009 Consultancy.nl
Meer nieuws over

Big Four kantoor PwC heeft bekendgemaakt dat het twee consulting onderdelen van BearingPoint heeft overgenomen. BearingPoint was gedwongen om onderdelen te verkopen omdat het al maanden in zware moeilijkheden verkeert. Nadat de Amerikaanse tak van BearingPoint in februari 2009 uitstel van betaling heeft aangevraagd is de overname in stroomversnelling afgerond.

PwC heeft de North American Commercial Services praktijk overgenomen voor $25 miljoen. De tak wordt geïntegreerd in de Amerikaanse PwC Advisory. De Japanse praktijk van PwC heeft een principeovereenkomst gesloten om BearingPoint's gehele Japanse consultingpraktijk over te nemen en te integreren. Bearingpoint Japan heeft een leidende positie in de adviesbranche en de overname zorgt ervoor dat PwC Japan gaat een van de grootste adviesbureaus van Japan zal worden.

Overige kopers en Management Buy Outs (MBOs)

Door de financiele problemen is BearingPoint genoodzaakt om onderdelen te verkopen. Het management- en IT consultancy kantoor is in een staat van vergevorderde onderhandelingen met overige kopers (o.a. Deloitte, Grant Thornton) en met lokale managementteams voor de verkoop van Europese en Zuid-Amerikaanse praktijken. Bij de beursgenoteerde firma werken wereldwijd ruim 17.000 mensen.

Geschiedenis van BearingPoint

BearingPoint is een aantal jaar geleden ontstaan als verzelfstandiging van de consultancypraktijk van KPMG US. KPMG’s Amerikaanse consultingpraktijk, sinds 1997 een aparte businessunit, werd in januari 2000 afgesplitst als KPMG Consulting. In 2001 werd de firma NASDAQ-genoteerd, in oktober 2002 ging de firma naar de New-Yorkse beurs en werd de naam veranderd in BearingPoint.