BearingPoint VS vraagt uitstel van betaling aan

25 februari 2009 Consultancy.nl
Profiel
Meer nieuws over

De Amerikaanse tak van IT- en management consulting bedrijf BearingPoint heeft uitstel van betaling aangevraagd. Bij de beursgenoteerde firma werken wereldwijd ruim 17.000 mensen.

De firma verkeerde al een tijdje in moeilijkheden vanwege zijn zware schuldenlasten. BearingPoint heeft nu met crediteuren een regeling getroffen over financiële herstructurering en verbetering van zijn kapitaalstructuur. Op 30 september 2008 had de firma voor $2,23 miljard aan totale schulden en bezat het voor $1,76 miljard aan totale activa. Het aantal crediteuren wordt geschat op 50 à 100.000.

Ed Harbach, CEO van BearingPoint, heeft gezegd dat de dagelijkse werkzaamheden van het bedrijf gewoon doorgaan. De uitstel van betaling betreft alleen de Amerikaanse operaties en heeft geen invloed op BearingPoints kantoren buiten de VS. Het kantoor in Nederland, geopend in 2003, telt zo’n 65 werknemers.

Over BearingPoint

BearingPoint is een aantal jaar geleden ontstaan als verzelfstandiging van de consultancypraktijk van KPMG US. KPMG’s Amerikaanse consultingpraktijk, sinds 1997 een aparte businessunit, werd in januari 2000 afgesplitst als KPMG Consulting. In 2001 werd de firma NASDAQ-genoteerd, in oktober 2002 ging de firma naar de New-Yorkse beurs en werd de naam veranderd in BearingPoint.