Europol huurt 15 adviesbureaus in voor ICT diensten

22 maart 2012 Consultancy.nl

Europol heeft na een Europese aanbesteding voor ICT-diensten een raamwerkovereenkomst afgesloten met meer dan 15 Nederlandse en internationale adviesbureaus. De Europese politiedienst, dat gevestigd is in Den Haag, heeft €12,5 miljoen gereserveerd voor de vier percelen.

De gunning van het contract biedt geen garanties voor de adviesbureaus. Doordat het een raamwerk-overeenkomst betreft moeten de dienstverleners nog voor specifieke projecten via 'minicompetities' concurreren met elkaar. Daarnaast is er ook geen zekerheid dat Europol de volledige €12,5 miljoen spendeert in de vastgelegde termijn van vier jaar.

Een overzicht van de 4 percelen en winnende adviesbureaus:
Perceel 1: Systeem- en applicatieontwikkeling en -integratie, analyse van bedrijfsvereisten,  proces-modellering, architectuur en projectbeheer (waarde: €6,14 miljoen):
--> Atos IT Solutions & Services (België), Atos Nederland, CIM Solutions, Consortium van UniSystems, Ordina België en Isdefe, European Dynamics, Logica, Ncim Groep en Ordina.

Perceel 2: Exploitaties en infrastructuurdiensten (waarde: €3,48 miljoen):
--> Consortium van UniSystems en Ordina België, Logica en Ordina.

Perceel 3: Beveiligingsdiensten (waarde: €1,68 miljoen):
--> Atos IT Solutions & Services (België), Consortium van Uni Systems en Isdefe, Itnomia (consortium van T-Systems en Trasys), Logica, Ordina en PwC EU Services.

Perceel 4: Helpdesk- en ondersteuningsdiensten (waarde: €1,2 miljoen):
--> BT Professional Services, OGD, Peak IT en Serco.

Nederland vs België
Opvallend is dat Ordina en Atos zowel met hun Nederlandse als Belgische vestiging zijn geselecteerd voor werkzaamheden in dezelfde percelen. In perceel 1 concurreert Atos België (divisie IT Solutions & Services) met Atos Nederland en in zowel perceel 1 en 2 concurreert Ordina Nederland met de Belgische dochteronderneming.

Nieuws