Overname van Diamond door PwC Advisory afgerond

19 november 2010 Consultancy.nl

PricewaterhouseCoopers heeft zijn overname van Diamond Management & Technology Consultants (Diamond) afgerond, na het definitieve akkoord van Diamond’s aandeelhouders. Begin september werd bekendgemaakt dat het Big Four-adviesbureau Diamond voor circa $378 miljoen heeft overgenomen.

De toevoeging van Diamond’s ervaren strategie-, technologie- en managementadviseurs aan PwC’s Advisory-kantoor weerspiegelt PwC’s commitment om zijn adviesdivisie te vergroten. Diamond heeft meer dan 500 adviseurs in dienst, met kantoren in de Verenigde Staten, Londen en Mumbai. 

Robert Moritz, senior partner van PwC Verenigde Staten, zei: “We zijn blij dat deze belangrijke transactie is afgerond en verwelkomen Diamond’s consultants in ons team. De acquisitie van Diamond representeert PwC’s focus op het binnenhalen en het laten ontwikkelen van het beste talent dat onze beroepsgroep te bieden heeft, in de belangrijkste gebieden voor onze klanten. Diamond’s consultants brengen speciale vaardigheden mee in de centrale operationele processen, die de omzet en winst van onze klanten omhoog stuwen en hen een competitief voordeel helpen opbouwen. Daarbij brengen zij robuuste industrie-ervaring en sterke relaties mee naar PwC, die onze marktkansen zullen doen uitbreiden.”

De acquisitie van Diamond brengt meer dan 500 ervaren consultants naar het PwC Advisory kantoor. PwC zal het merk Diamond behouden als PwC’s Diamond Advisory Services. “Het team van Diamond is blij en trots dat het tot een van ’s werelds belangrijkste professionele dienstenbedrijven toetreedt en onderdeel uitmaakt van deze spel-veranderende transactie”, zei Adam Gutstein, voormalig president en CEO van Diamond en nu een PwC Principal. “De zakelijke leiders van vandaag zijn op zoek naar consultants van wereldklasse, die hen kunnen helpen bij het opbouwen van een strategisch voordeel in de markt. Deze transactie heeft op effectieve wijze een organisatie gecreëerd, die de wereldwijde capaciteit heeft om toonaangevende toepassingen te leveren in strategie, management, technologie en uitvoering.”

Hoge M&A activiteit in adviessector

De deal geeft de druk voor consolidatie in de adviesbranche verder aan. Adviesbureaus, die nog steeds lijden onder de naschokken van de recessie, hebben gezocht naar groei en veiligstelling van het marktaandeel door acquisities. Een overzicht van andere grote deals/geruchten in de afgelopen maanden:
- Deloitte dicht bij overname van Roland Berger
- EquaTerra op overname-shortlist van KPMG
- Aon Consulting neemt Hewitt Associates over
- Booz & Company en AT Kearney willen fuseren
- Watson Wyatt en Towers Perrin zijn gefuseerd
- Deloitte koopt management consultancy Exsigno

Nieuws

Meer nieuws over