Bedrijfsarchitectuur boek door G. Bayens en H. Tonissen

17 april 2009 Consultancy.nl

Adviseurs Guido Bayens (Adviesgroep Novius) en Hans Tönissen (Van de Geijn Partners) hebben het boek “Bedrijfsarchitectuur - Werken aan een samenhangende bedrijfsinrichting” uitgebracht. Het boek geeft een overzicht van het architectuur vakgebied en alle (bedrijfsmatige) aspecten die ermee samenhangen. Daarnaast presenteren de auteurs een gedegen methode voor bedrijfsarchitecten, gebaseerd op het raamwerk dat door Novius is ontwikkleld en bij klanten worden gebruikt (‘Novius Architectuur Methode’).

Bedrijfsarchitectuur legt de verbinding tussen dienstverlening, processen, organisatie, de informatie-huishouding en de technische infrastructuur.

Gebaseerd op jarenlange ervaring op het gebied van architectuur
De inhoud van dit boek is gebaseerd op jarenlange ervaring van de consultants op het gebied van architectuur in uiteenlopende organisaties: grote uitvoeringsinstellingen van de overheid, verzekeringsbedrijven, ministeries, provincies, gemeenten, vervoersbedrijven, vastgoedontwikkelaars, woningbouwcorporaties, commerciële dienstverleners en handelsfirma's.

Doelgroep
Het boek is bedoeld voor (aankomende) bedrijfs- en ICT-architecten. Ook bedrijfskundigen, informatie-analisten, informatiemanagers, systeemontwikkelaars en businessconsultants kunnen in het boek vinden wat  (werken onder) architectuur voor hun betekent. Voor de businessmanager en ICT-manager is het volgens de consultants een handig naslagwerk.

Over de auteurs
Guido Bayens is sinds 2005 werkzaam voor Novius en is verantwoordelijk voor de vakgroep Architectuur. Bayens heeft hiervoor gewerkt bij de ICTU, UWV en als consultant bij Van de Geijn Partners. Hans Tönissen werkt al ruim 11 jaar als Bedrijfsarchitect voor Van de Geijn Partners.

Bedrijfsarchitectuur - Werken aan een samenhangende bedrijfsinrichting

Opdracht
Voorwoord
1. Inleiding
2. De functie van architectuur in het bedrijf
3. Novius Architectuur Methode
4. Ontwikkelen van een architectuur
5. Markten, producten en diensten
6. Bedrijfsfuncties, processen en organisatie
7. Informatievoorziening
8. Informatietechnologie
9. Services
10. Werken onder architectuur
11. Vaardigheden van de architect
12. Volwassenheid van de architectuurfunctie
13. De vierde golf

Nieuws

Meer nieuws over