Theo Camps positief over boek van Novius en vdGP

19 mei 2009 Consultancy.nl

Tijdens het seminar Bedrijfsarchitectuur in de praktijk heeft prof. dr. Theo Camps, voorzitter van Berenschot en hoogleraar Organisatiekunde en Bestuurskunde bij Tias-Nimbas Business School, een groot compliment gegeven aan Guido Bayens en Hans Tönissen. De adviseurs zijn auteur van het boek "Bedrijfsarchitectuur - Werken aan een samenhangende bedrijfsinrichting” en werkzaam bij respectievelijk Novius en van de Geijn Partners.

“Dit boek kan helpen om bedrijfsarchitectuur binnen het topmanagement de aandacht te geven die het verdient”, aldus Camps. Hij vervolgt: “In het boek wordt in gewone mensentaal de link gelegd tussen organisatiekunde en bedrijfs- en informatie-architectuur. Daarmee wordt ook een brug geslagen tussen deze vakgebieden. De schrijvers zijn niet lui geweest. Zij hebben via een gedegen analyse zaken als processen, organisatie en informatie systematisch met elkaar in verband gebracht”.

Strategie, implementatie en bedrijfsarchitectuur steeds dichter bij elkaar dichter
De tijd is voorbij dat de Raad van Bestuur op de hei haar strategie kan bepalen en dat men vervolgens met de inrichting van het bedrijf of de organisatie kan beginnen. Theo Camps: “Er vindt steeds vaker een omkering tussen strategie en implementatie plaats. De snelheid waarmee managers moeten handelen, dwingt hen steeds vaker meerdere innovaties parallel te initiëren. Zaken die niet snel tot goede resultaten leiden, worden ook weer snel beëindigd. De succesvolle overblijvers bepalen de strategie van de onderneming. Een voorwaarde is dan wel dat er een doordachte op flexibiliteit en wendbaarheid gebaseerde bedrijfsarchitectuur aanwezig is.”