Monitor richt focus weer op Strategie Consulting

02 februari 2010 Consultancy.nl
Meer nieuws over

Als onderdeel van de doelstelling om zich te richten haar kernactiviteit "strategy en business consultancy" heeft adviesbureau Monitor Group de verkoop van haar marketing research business (Strategic Oxygen) en strategic research business (Grail Research) afgerond.

Strategic Oxygen is overgenomen door Forrester Research, een toonaangevende research organisatie op het gebied van strategy, business en technology. De CEO van Strategic Oxygen, Michael Gale blijft bij Strategic Oxygen. Hij is van mening dat Strategic Oxygen Forrester Research het vermogen zal leveren om klanten meer gedetailleerde dag-tot-dag planning van marketing activiteiten te bieden. Forrester heeft aangekondigd dat het personeel van Strategic Oxygen geïntegreerd zal worden in de bestaande organisatie.

Grail Research, opgericht in 2006 om Monitor Group consultants en globale corporaties te voorzien van strategic market intelligence en decision support services, is verkocht aan Integreon. Integreon is een wereldwijde leider in integrated knowledge process outsourcing (KPO). Steve Jennings, co-Managing Partner van Monitor Group, kondigde aan Monitor Group een vijf-jaren contract heeft getekend om research diensten van Integreon te kopen om dit door divesteringen ontstane gat te dichten.

Grail Research's hoofdkwartier ligt in Cambridge (V.S.) en heeft andere kantoren in Noord Amerika, Beijing (China), Delhi (India) en Johannesburg (Zuid-Afrika). Het bedrijf heeft 200 werknemers wereldwijd.

Monitor Group

Monitor heeft wereldwijd meer dan 1,500 adviseurs in dienst en heeft kantoren in 22 landen. In 2009 was Monitor gedwongen om haar Nederlandse kantoor (Amsterdam WTC) te sluiten, als gevolg van de krimpende consulting markt in Nederland. De meerderheid van de Monitor consultants zijn destijds in dienst getreden bij andere tier-1 strategie ondernemingen zoals Booz & Company, Roland Berger Strategy Consultants en A.T. Kearney.