IBM: Opkomende markten willen Westers personeel

28 oktober 2010 Consultancy.nl

Steeds meer bedrijven in opkomende economieën zijn van plan Westers personeel te halen, bijvoorbeeld uit Europa en Amerika. Dat blijkt uit een onderzoek van IBM onder meer dan 700 HR- en andere managers in 61 landen.

Noord Amerikaanse medewerkers het populairst

Bijna de helft (45 procent) van de Indiase bedrijven en een derde van de Chinese zijn van plan mensen uit Noord Amerika te halen. 44 procent van de Indiase en veertien procent van de Chinese richten hun blik daarvoor op West Europa. Deze enorme stijging toont aan dat India en China steeds meer bereid zijn over hun grenzen naar het talent te zoeken dat ze nodig hebben om succesvol te zijn.

Globale arbeidsmarkt

Ook blijkt uit het onderzoek van het adviesbureau dat de traditionele patronen verschuiven. Ontwikkelde markten zoeken niet meer alleen personeel in opkomende economieën maar dat gebeurt nu ook andersom. Ondernemingen zetten hun mensen in op die locaties die de meeste kansen bieden, niet puur op basis van waar dat het goedkoopst is. Tegelijkertijd zullen ze hun managementstrategie aan moeten passen aan een steeds dynamischer personeelsbestand. Meer dan ooit hangt succes af van het leiderschapstalent om informatie en inzichten te verspreiden over een divers personeelsbestand dat zich steeds vaker verspreid over de hele wereld bevindt.

Nieuws