Uurtarief interim consultants en ZZPers is 100 euro

07 juni 2011 Consultancy.nl

Interim consultants en ZZPers moeten steeds vaker concessies doen aan hun standaardtarief. 56 procent van de ondervraagden geeft aan dat men regelmatig zijn prijs laat zakken om aan voldoende werk te komen. 44 procent houdt qua uurloon wel voet bij stuk. Dat blijkt uit onderzoek van InInterim onder 1,429 interim consultants.

ZZP’ers werkzaam in HR, algemeen management en consultancy zijn het meest toegeeflijk. Van hen laat 59% regelmatig zijn tarief zakken. Een opvallend detail is dat 14 procent van de ZZP’ers helemaal geen standaardtarief hanteert.

Gemiddelde prijs voor interimmers: €100 per uur
De gemiddelde prijs die interimmers rekenen is €100 per uur. Professionals actief in het algemeen management worden met €109 het best beloond. Financiële ZZP’ers zijn het goedkoopst in te huren. Zij toucheren gemiddeld genomen zo’n €92 per uur. Zoals verwacht is het gemiddelde uurtarief van interimmers aanzienlijk lager dan die van adviesbureaus. Uit eerder onderzoek van Consultancy.nl in maart bleek dat tarieven van gerenommeerde adviesbureaus varieren tussen €100 per uur en €225 per uur. Zo was bijvoorbeeld het gemiddelde tarief van de vijf duurste externe adviesbureaus van Gemeente Utrecht in 2010 €191 per uur.

Zie het bericht: Overzicht van tarieven van externe consultants bij Gemeente Utrecht

Nieuws