E&Y ontwikkelt legitimatiebewijs Indiase bevolking

07 april 2010 Consultancy.nl

The Unique Identification Authority of India (UIDAI) heeft Ernst & Young gekozen als adviseur voor het ontwikkelen van het technologische stappenplan van zijn ambitieuze UID project. In de laatste ronde versloeg Ernst & Young andere deelnemers als Booz & Allen, PA Consulting en Capgemini Consulting. De andere Big 4-bedrijven KPMG, Deloitte en PricewaterhouseCoopers werden uitgeschakeld in de eerdere ronden als gevolg van “bepaalde technische en financiële criteria” zeiden overheidsbronnen.

UID Project

De regering van India is afgelopen jaar gestart met het ambitieuze project om iedere Indiase burger een uniek legitimatiebewijs (UID) te verschaffen. Met een bevolking van net iets minder dan 1.2 miljard (1/6 van de wereldwijde populatie), een verouderde infrastructuur en gefragmenteerde overheidsstructuur, is het UID project een van de meest complexe wereldwijde transformaties in de afgelopen jaren. De eerste UID’s zullen worden uitgegeven tussen augustus 2010 en februari 2011. Het projectteam heeft gepland om 600 miljoen UID’s uit te geven in de komende vijf jaar en de overige UID’s in de periode daarna.

Bereik van het project

Het bereik van het werk dat door E&Y zal worden geleverd bevat onder andere “Het ontwerpen van een programma managementstrategie en implementatiestappenplan voor het UID project, het formuleren van de strategie, business models en implementatiestappenplan voor het Central ID Data Repository (CIDR), het formuleren van de vereisten en specificaties voor het CIDR, het voorbereiden van de vereiste RFP’s, het aansturen van de aanbodsprocessen, het selecteren van een managed service provider en het leveren van project management services voor de implementatie van het CIDR.” Simpel gezegd zal Ernst & Young naar verwachting helpen bij het formuleren van de zakelijke strategie en het implementeren van initiatieven.

Van strategie naar implementatie

De overeenkomst zal starten met een strategische en planningsfase van ongeveer 6 maanden. Tegelijkertijd zal het programmateam beginnen met het bouwen van de noodzakelijke infrastructuur van het project. Volgens overheidsfunctionarissen zal een aantal IT transformaties noodzakelijk zijn om het volledige programma te ondersteunen.

Nieuws