Capgemini topman Henk Broeders voorzitter ICC NL

17 januari 2011 Consultancy.nl

Henk Broeders, topman van Capgemini Benelux en lid van het Executive Committee van Capgemini, is per 1 januari 2011 voorzitter van de vereniging ICC Nederland, onderdeel van de International Chamber of Commerce. Broeders volgt Cees van der Waaij (Unilever), die bijna 7 jaar voorzitter is geweest van ICC Nederland. Door zijn nieuwe rol bij de ICC is de Capgemini topman afgetreden als voorzitter van de Nederlandse branchevereniging ICT Office.

Broeder treedt terug als voorzitter van ICT Office

Broeders was tot 15 december 2010 voorzitter van branchevereniging ICT Office en heeft die functie overgedragen aan IBM topman Harry van Dorenmalen. Broeders was ruim dertien jaar voorzitter van ICT Office en zijn voorgangers ICT Nederland en Fenit. Hij blijft in elk geval de komende twee jaar betrokken bij de brancheorganisatie, bijvoorbeeld om zijn opvolger Van Dorenmalen in te werken.

Over International Chamber of Commerce Nederland

International Chamber of Commerce (ICC) Nederland zet zich namens "world business" in voor een open internationaal economisch klimaat en handel zonder barrières. ICC is voor het internationale bedrijfsleven het belangrijkste adviesorgaan van de Verenigde Naties bij onderwerpen als klimaat en biodiversiteit en bij de WTO op het gebied van de handel. ICC is ook de opsteller van praktische producten die internationaal zaken doen voor ondernemingen goedkoper maken, zoals modelcontracten, regels voor internationaal betalen, geschillenbeslechting.

Nieuws