AT Osborne opgericht na MBO van Berenschot adviseurs

16 september 2004 Consultancy.nl
Meer nieuws over

Een kwart van het personeel van de Berenschot Groep stapt op. Circa 110 consultants en medewerkers splitsen zich af van de Utrechtse adviesgroep en gaan verder onder de naam AT Osborne. Met de aderlating verliest Berenschot een geheel bedrijfsonderdeel dat is gespecialiseerd in bouwadvies.

Zelfstandigheid

De scheidende divisie, in 1967 opgericht als Berenschot Osborne, voelde zich al een tijdlang niet meer lekker binnen de Berenschot Groep. De zelfstandigheid van het bedrijfsonderdeel, compleet met een eigen statutaire directie, dreigde te verdwijnen. Osborne heeft een jaaromzet van €15 miljoen. Het nieuwe bedrijf treedt op als manager van projecten in huisvesting, bouw, infrastructuur en milieu.

Ontevredenheid

Ergernis over winstdeling, een ondeugdelijk automatiseringssysteem en hoge overheadkosten droegen bij aan de beslissing de Berenschot te verlaten. Het personeel van de nieuwe vennootschap AT Osborne heeft de aandelen Osborne van de Berenschot Groep gekocht. Vorig jaar boekte adviesbureau Berenschot een omzet van €45 miljoen (exclusief Osborne) en een neutraal bedrijfsresultaat.