BearingPoint breidt kantoor in Amsterdam verder uit

16 oktober 2010 Consultancy.nl
Profiel
Meer nieuws over

BearingPoint, het internationale adviesbureau gespecialiseerd in management en technologie, heeft zijn huurcontract met het Ito-kantoorgebouw aan de Gustav Mahlerlaan in Amsterdam Zuidas verlengd. Het adviesbureau heeft daarnaast vanwege uitbreiding van het aantal werknemers haar kantoorruimte uitgebreid. 

BearingPoint heeft op dit moment zijn kantoor op de 8e verdieping – een kantoorruimte van ongeveer 754 m². BearingPoint is geadviseerd door vastgoedmakelaar DTZ Zadelhoff.

In januari berichtte Consultancy.nl bekend dat BearingPoint, na anderhalf jaar turbulente tijden, weer met nieuw elan groeit. Zo is BearingPoint Nederland in het afgelopen jaar gegroeid met meer dan 50% in headcount. Bovendien heeft het adviesbureau plannen om verder uit te bouwen in 2011 – het wil in de komende jaren verdubbelen in grootte. Circa 1,5 jaar geleden verkocht BearingPoint haar noodlijdende Amerikaanse tak aan Deloitte en PwC en heeft het Europese management het adviesbureau overgenomen via een management buyout.

Amsterdamse Zuidas populair bij adviesbureaus

Verschillende consultancykantoren zijn gehuisvest op de Zuidas van Amsterdam; onder andere Roland Berger, Boston Consulting Group, Arthur D. Little en Accenture hebben er een kantoor. Begin januari werd ook bekend dat Squarewise haar kantoorruimte in Amsterdam WTC (Vinolygebouw aan de Claude Debussylaan) heeft uitgebreid van de bestaande 326 m² op de 22ste verdieping met 726 m² op de 21e verdieping. De uitbreiding van Squarewise is een onder andere een gevolg van de ambitieuze groeidoelstellingen van het strategie- en innovatieadviesbureau. Deloitte is onlangs begonnen met de bouw van een nieuwe kantoor aan de Zuidas.