Atos Origin sluit OS Vancouver 2010 succesvol af

03 maart 2010 Consultancy.nl

Atos Origin, de wereldwijde IT-partner van het Internationaal Olympisch Comité (IOC), heeft met succes gezorgd voor een vlekkeloze IT-prestatie tijdens de Olympische Winterspelen 2010 in Vancouver. Atos Origin heeft haar taak volbracht met het ontwerpen, integreren, beheren en beveiligen van zestien verschillende IT-systemen die nodig waren voor het beheer van de Olympische Spelen en voor het bekendmaken van de wedstrijduitslagen aan ruim drie miljard toeschouwers over de hele wereld.
 
Duizenden sporters waren naar Vancouver gekomen om de wereld hun talent en hun doorzettingsvermogen te laten zien. Zo ook Atos Origin, al was dat voornamelijk achter de schermen, waardoor de meeste overwinningen onopgemerkt bleven voor het wereldwijde publiek. Het IT-team van Atos Origin heeft:

  • de IT-infrastructuur ontworpen om de uitslagen in minder dan 0,3 seconden te kunnen versturen naar 3,5 miljard kijkers over de hele wereld;
  • meer dan 7 miljoen berichten met wedstrijdgegevens veilig afgeleverd bij internationale media en persbureaus over de hele wereld, driemaal het aantal van Turijn;
  • informatie over het evenement geleverd aan 300 omroepen en ruim 100 websites in meer dan 20 landen;
  • verslaggeving en informatie rond de uitslagen verzorgd voor 24.000 uur coverage, ongeveer 47 procent meer dan tijdens de Winterspelen van 2006 in Turijn;
  • via de Internet Data Feed en de Olympic Data Feed een onafgebroken informatiestroom geleverd aan het toenemend aantal sociale en online mediabronnen over de hele wereld;
  • dagelijks bijna 9 miljoen events verzameld en doorgelicht om mogelijke veiligheidsrisico’s voor de IT-systemen van de Olympische Spelen te achterhalen. Minder dan 100 werden aangemerkt als echte bedreigingen. Ze zijn allemaal verholpen, dus zij hebben de Olympische Spelen in het geheel niet beïnvloed.

Jacques Rogge, voorzitter van het IOC: “In de wereld van vandaag verwachten mensen altijd onmiddellijk informatie over evenementen en uitslagen. Atos Origin, onze IT-partner, is het brein achter de informatietechnologie rond de Olympische Spelen. Nogmaals, zij hebben deze systemen vlekkeloos laten lopen, waardoor miljoenen mensen méér dan ooit tevoren konden voorzien van informatie, en op nieuwe manieren”.

Rob Pols, CEO van het adviesbureau in Nederland, zegt hierover: “Wij zijn trots op de 3000 leden van het IT-team die hebben samengewerkt in de ware geest van de Olympische Spelen. Zij vormden één team met één doel: het naadloos laten draaien van de IT-systemen voor het grootste sporttoernooi ter wereld. Ons team richt zich nu op de overgang naar de Xe Paralympische Winterspelen en de voorbereidingen voor de Olympische Spelen van 2012 in Londen. Wij zijn verheugd en trots dat we onze samenwerking kunnen voortzetten en we zien ernaar uit om ook bij toekomstige Spelen een vlekkeloze IT-infrastructuur te leveren”.

Grootste IT-sport contract ter wereld

Atos Origin heeft het grootste IT-contract ter wereld op sportgebied. Het contract met het Internationaal Olympisch Comité (IOC) heeft geresulteerd in de levering van IT-diensten voor Salt Lake City in 2002, Athene in 2004, Turijn in 2006 en Beijing in 2008. Atos Origin levert vergelijkbare diensten voor Vancouver in 2010 en Londen in 2012. In 2009 werd het contract verlengd voor de Spelen in Sochi in 2014 en Rio de Janeiro in 2016.

Nieuws

Meer nieuws over