Omzet Atos Origin daalt met 5 procent in Q3

16 oktober 2009 Consultancy.nl

De omzet van Franse IT-specialist Atos Origin is, in lijn met de verwachtingen, in het derde kwartaal van 2009 met 5,6% gedaald. De kwartaalomzet kwam uit op €1,229 miljard, analisten gingen gemiddeld uit van €1,226 miljard.

Vooral de consultingactiviteiten van de groep, Atos Consulting, had te lijden onder de economische crisis. De omzet in die divisie daalde 34% op vergelijkbare basis. Een aantal grote contracten werd geannuleerd of uitgesteld.

Voorzitter en gedelegeerd bestuurder Thierry Breton blijft niettemin overtuigd dat de lopende kostenbesparingsprogramma's Atos Origin in staat zullen stellen om 'de doelstellingen voor dit jaar te halen en in 2011 een betere operationele marge te halen'.

Eerder had Atos Origin al aangegeven dat het voor 2009 uitgaat van een kleine omzetdaling op vergelijkbaar niveau. De operationele marge moet 50 à 100 basispunten verbeteren, ten opzichte van de 4,8% in 2008.

Overname van SIA-SSB?
In september berichtte de Franse krant La Tribune nog dat het adviesbureau in vergevorderde gesprekken was om de Italiaanse specialist in elektronische betaling SIA-SSB te kopen. Daarover wordt in de kwartaalupdate niets gezegd.

Nieuws