Atos Origin telt af voor twee Olympische Spelen

06 november 2009 Consultancy.nl

Atos Origin, de wereldwijde Information Technology (IT) Partner voor de Olympische Spelen, is begonnen met aftellen voor de Olympische Spelen van Vancouver in 2010 (nog 100 dagen) en de Olympische Spelen van Londen in 2012 (nog 1000 dagen).

“Als wereldwijde IT Partner voor de Olympische Spelen kunnen we bevestigen dat de implementatie van de technologie voor de informatiesystemen met minder dan 100 dagen te gaan tot de Olympische Winterspelen in Vancouver in 2010 en 1.000 dagen tot de Spelen van Londen in 2012 op schema ligt,” aldus Rob Pols, CEO van Atos Origin in Nederland. “We zijn al jaren partner van het Internationaal Olympisch Comité en zetten ons er meer dan 100% voor in dat alles foutloos zal verlopen en dat de Spelen van Vancouver in 2010 en van Londen in 2012 een groot succes worden.”

Olympische Spelen Vancouver
Over honderd dagen begint het echte werk. Vanaf dat moment zal het adviesbureau ervoor zorgen dat de resultaten van de Olympische Winterspelen van Vancouver in 2010 zonder enige vertraging bij een wereldwijd publiek van 3 miljard mensen terechtkomen. Hiervoor zal het technologieteam eerst het volledig testen van de IT-infrastructuur,– systemen en processen afronden.

Onderdeel van de test is een simulatie van de drie drukste dagen van de Spelen waarbij ongeveer 500 operationele scenario's (bijvoorbeeld een overstroming en uitval van het netwerk) worden geoefend. Daarnaast worden in slechts tien weken tijd 5.800 computers (800 servers en 5.000 pc’s) op 35 locaties geïnstalleerd en wordt in januari overgeschakeld naar een operationele staat, wat betekent dat de systemen op alle wedstrijd- en niet-wedstrijdlocaties 24 uur per dag, 7 dagen per week worden beheerd en gecontroleerd.

Olympische Spelen Londen
Ondertussen ontwerpt het ICT adviesbureau in Londen (waar de Spelen van 2012 in 1.000 dagen van start gaan) de complexe technologie-infrastructuur en –systemen waarmee de resultaten over de wereld worden verspreid en de planning en operationele uitvoering van de Spelen mogelijk worden gemaakt. Net als de sporters die hopen dat ze aan de Spelen mogen deelnemen, werkt Atos Origin onder leiding van de technologische afdeling van LOCOG, het organisatiecomité van de Spelen in Londen, samen met haar technologiepartners om zich in de tijd die rest tot het begin van die Spelen optimaal voor te bereiden.

Atos Origin ontwikkelt het vrijwilligersportal dat Londen 2012 zal helpen om 70.000 vrijwilligers voor de Spelen te werven. Het hele projectteam van Atos Origin zal meer dan 200.000 uur besteden aan tests om te zorgen dat de technologie die voor de Olympische Spelen wordt ingezet een topprestatie zal leveren. Zo moeten de 200.000 accreditaties worden verwerkt waarmee de sporters, werknemers, vrijwilligers, vertegenwoordigers van de media, sponsors, officials en andere leden van de Olympische familie het Verenigd Koninkrijk kunnen binnenkomen en toegang krijgen tot de verschillende Olympische locaties.

Nieuws