$50.000 bonus voor adviseurs bij 5 jaar dienstverband

02 december 2011 Consultancy.nl
Meer nieuws over

De topman van een Amerikaans consultingbureau geeft al zijn adviseurs een bonus van $50.000 als ze vijf jaar in dienst blijven. In een reactie zei Dan Schneider, eigenaar van het bedrijf SIB Development and Consulting (SIB), tegen CNN: "De meeste mensen denken dat ik gek ben. Dat vind ik prima."

Retentie is een structurele uitdaging voor adviesbureaus - het verloop in de adviesbranche is gemiddeld tussen 15% - 25%.

Hoge opleidingskosten
Schneider bedacht het bonussysteem toen hij zich realiseerde dat personeel opleiden hem tienduizenden dollars per werknemer kost. Of die investering zich werkelijk terugbetaalt, is lang niet altijd zeker. "Vandaag de dag is er niets meer dat werknemers aan een bedrijf bindt", aldus Schneider. Met de vaste bonus na vijf jaar hoopt hij dit te veranderen.

De bonus is voor iedere werknemer bij SIB even hoog. Verder worden geen bonussen uitgekeerd voor speciale prestaties of als percentage van het loon. Omdat het adviesbureau nog maar drie jaar bestaat, is tot op heden nog niemand voor de bonus in aanmerking gekomen.

Advies over geldbesparing
SIB werd in 2008 opgericht, op het hoogtepunt van de financiële crisis. Het adviesbureau helpt bedrijven geld te besparen, en is tot nu toe erg succesvol. Dit jaar verwacht SIB, waar ongeveer 30 consultants werken, een winst van circa $6 miljoen. Eerder had Schneider twee andere ondernemingen in de mobiele telefoniesector.