Sioo en WagenaarHoes winnen ROA Impact Prijs 2011

27 juni 2011 Consultancy.nl
Meer nieuws over

Adviesbureau Sioo heeft de ROA Impact Prijs 2011 gewonnen voor het beste organisatieadvies. Sioo won met het project 'Voorbeeldige Jeugdzorg'. De vakjury was unaniem in haar oordeel en roemde de grote impact van het advies. De Publieksprijs is gewonnen door WagenaarHoes voor het project 'Grote realisatiekracht voor kleine gemeente'.

Advies- en trainingsbureau Sioo heeft voor de lokale jeugd- en opvoedhulpverlener Stichting Jeugdformaat een ontwikkel- en leertraject ontworpen. De vakjury was te spreken over de buitengewoon hoge maatschappelijke relevantie van de opdracht en de grote impact voor de desbetreffende kinderen. De jury: "Het was een ontroerend verhaal. ROA eert hierin een initiatief waarvan we hopen dat het navolging vindt. De impact is zeer groot. Het gaat om kinderen!"

ROA Publieksprijs
De publieksprijs, georganiseerd in samenwerking met het blad Management Team ging naar WagenaarHoes die voor een kleine gemeente een passende oplossing heeft gezocht om de bestuurskracht te vergroten zonder dat dit ten koste gaat van de zelfstandigheid. Uitkomst is een opdrachtgever-opdrachtnemerrelatie met een nabijgelegen grote stad.

Genomineerd voor de ROA Impact Prijs 2011 waren:

  • Squarewise - Repeteerbaar experiment klimaatneutrale bouw
    Opdrachtgever: Samenwerkingsverband CO-Green (Woningstichting Eigen Haard, ERA Contour, KOW Architectuur en Oranje B.V.)
  • WagenaarHoes - Ontwikkeling en verandertraject intergemeentelijke samenwerking
    Opdrachtgever: Gemeente Ten Boer
  • Sioo - Voorbeeldige Jeugdzorg
    Opdrachtgever: Stichting Jeugdformaat

Over de ROA Impact Prijs
De ROA Impact Prijs is de jaarlijkse vakprijs voor het organisatie-advies met de grootste impact. De Raad van Organisatie-Adviesbureaus (ROA) roept adviseurs en opdrachtgevers elk jaar op om cases in te sturen waarvan het maatschappelijk effect bijzonder tot de verbeelding spreekt. De vakjury bepaalt wie de ROA Impact Prijs wint. MT-lezers kiezen de winnaar van de Publieksprijs.