Accenture en Logica winnen opdracht bij Franse staat

28 november 2009 Consultancy.nl

Het nieuwe nationale loonlijstagentschap Operateur National de Paye (ONP) van de Franse staat heeft een negenjarig contract uitgereikt voor het ontwerp, de bouw en de implementatie van een nieuw nationaal loonlijstsysteem aan een consortium geleid door adviesbureaus Accenture en Logica.

Invoering in 2012 

Het nieuwe loonlijstsysteem zal worden ontwikkeld in een periode van drie jaar met een geplande geleidelijke invoering die in januari 2012 zal beginnen. Dit zal gevolgd worden door een zesjarige fase om de geleidelijke invoer van 3 miljoen loonlijstdocumenten tot en met 2016 en het applicatieonderhoud tot en met 2018 te beheren. Het nieuwe systeem zal het huidige loonlijstsysteem vervangen, dat werd geïntroduceerd in de jaren ’70.

Diensten

Accenture en Logica zullen algemeen programmamanagement en systeem-integratiediensten leveren voor het ontwerp, de bouw en de implementatie van het nieuwe systeem. HR Access zal in de kern van de loonlijstapplicatie voorzien, die gebaseerd zal zijn op HRa Suite Solution en zal worden aangepast aan de specificaties van het project. HR Access zal tevens de levering, het onderhoud en de ontwikkeling van deze applicatie besturen.
 
De Franse staat introduceerde ONP in 2007 om het loonlijstmanagement van zijn ambtenaren te moderniseren. Het nieuwe nationale loonlijstsysteem dient als een centrale, schaalbare en geïntegreerde oplossing voor alle Franse ministeries en publieke entiteiten van de Franse staat. Het is ontworpen om het management en de controle over de loonlijst van ambtenaren te verbeteren en levert een vereenvoudigd systeem voor de Franse regering op.

Nieuws