Nieuwe Managing Director voor Hay Group Noord-Europa

11 februari 2015 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Hay Group heeft recent consulting expert Jim Tapper als Cluster Leader voor Noord-Europa en als Managing Director voor de UK en Ierland benoemd. In deze functie krijgt Tapper, afkomstig van recruiter Korn/Ferry, de taak om het regionale succes van het bureau voort te zetten en Hay Group’s operaties te stroomlijnen.

Jim Tapper
Jim Tapper komt in dienst bij Hay Group met meer dan 30 jaar consultingervaring en uitgebreide expertise in zowel de energie-als de nutsmarkt. Zijn meest recente ervaring deed hij op bij de Leadership and Talent Consulting-praktijk van Korn/Ferry International, waar hij vier jaar dienst deed als Managing Partner. Voorafgaand aan zijn managementfunctie bij Korn/Ferry, vervulde hij van 2008 tot 2010 de rol van Chief Executive bij human capital consultancybureau Capital H Group en hun dochtermaatschappij The Centre for High Performance Development. Daarvoor was Tapper de Managing Director voor Logica (2004 tot 2008) en voor Novera Energy (2003 tot 2004). Tapper, die zijn carrière in 1997 startte bij Accenture, heeft een Bachelor in Government and Philosophy naast zijn juridische doctor-graad behaald aan Georgetown University.

Jim Tapper - Hay Group

Managing Director
Bij Hay Group, een wereldwijd consultancybureau met 4.000 werknemers verspreid over 49 landen, is Tapper aangesteld als hoofd voor de regio Noord-Europa en vervult hij de rol van Managing Director voor de UK en Ierland. De voorman heeft twee taken op zich gekregen: (1) het uitbouwen van Hay Group’s footprint in de regio, en (2) zorgdragen dat de interne operatie van het bureau efficiënt en effectief wordt vormgegeven.

In reactie op zijn aanstelling zegt Tapper: “De organisatie is ongeëvenaard in de kwaliteit van zijn mensen en in de relevantie van zijn dienstenaanbod met het oog op de uitdagingen waarmee klanten te maken hebben. Dit is een zeer spannende kans en ik ben opgetogen dat ik me kan aansluiten bij dit al zeer succesvolle bedrijf.” Israel Berman, Global Managing Director Mature Markets bij Hay Group, voegt toe: “We zijn verheugd dat Jim het roer neemt voor Hay Group in de UK, Ierland en Noord-Europa. Zijn diepgewortelde kennis en management- en consultancyervaring zal van enorme toegevoegde waarde zijn bij het ondersteunen van organisaties ten aanzien van hun sociale uitdagingen en kansen van de toekomst.”

In november vorig jaar werd Madeline Dessing bij Hay Group benoemd tot Managing Director van de Benelux regio.