Ex-Capgemini CEO Henk Vermaas in RvC van Twynstra

27 januari 2015 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Twynstra Gudde heeft voormalig Capgemini bestuursvoorzitter Henk Vermaas benoemd tot voorzitter van de Raad van Commissarissen. Vermaas volgt Boele Staal op, die na 13,5 jaar is teruggetreden als toezichthouder van het organisatieadviesbureau.

Henk Vermaas heeft jarenlange ervaring in diverse managementfuncties. Na het behalen van zijn doctoraal in civiele techniek begon hij zijn loopbaan in 1980 bij het huidige Deltares, waar hij zo’n zeven jaar werkzaam bleef. In 1987 maakte hij de overstap naar de adviesbranche, en ging hij aan de slag bij Capgemini. Bij de IT-dienstverlener klom Vermaas door de rangen, en in 2001 werd hij aangesteld als Chief Financial Officer, een functie die hij vijf jaar bekleedde. Eind 2006 volgde hij Peter Barbier op als bestuursvoorzitter van Capgemini Nederland, een rol die hij tot medio 2009 vervulde. Sindsdien is hij betrokken geweest als adviseur/bestuurder bij diverse bedrijven en start-ups.

Twynstra Gudde - RvC

Per begin dit jaar is Vermaas aangesteld als voorzitter van de Raad van Commissarissen van Twynstra Gudde, een van de grootste organisatieadviesbureaus van het land. Vermaas zal daarbij nauw samenwerken met de twee overige RvC leden: Mariënne Verhoef (voorzitter Raad van Bestuur Spirit) en Paul Riemens (CEO Luchtverkeersleiding Nederland). Naast zijn werkzaamheden voor Twynstra Gudde heeft Vermaas nog diverse nevenactiviteiten, waaronder een adviesrol bij groothandel Lagotronics en adviseur/partner bij werving & selectiebureau Haselhoff Groep.

Samen zullen zij toezicht houden op het beleid van de raad van bestuur, bestaande uit Ellen Peper (bestuursvoorzitter) en Marcel de Rooij (directeur).