Roland Dierick versterkt Reward tak van Hay Group

12 januari 2015 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Consultancybureau Hay Group heeft begin dit jaar de gelederen versterkt met Roland Dierick. Hij is afkomstig van Philips, waar hij zo’n tien jaar werkzaam was, in zijn laatste functie als Head of Global Rewards. Bij Hay Group gaat Dierick aan de slag binnen de (Executive) Reward praktijk.

Roland Dierick heeft meer dan 25 jaar werkervaring, waarbij hij diverse management- en leidinggevende functies heeft bekleedt. Na in 1986 zijn master in Economie te hebben behaald aan de Erasmus Universiteit, startte Dierick zijn loopbaan als Recruiter bij Hollandse Signaalapparaten (inmiddels Thales), een aanbieder van elektronische toepassingen en randapparatuur. Dierick werkte ruim vijf jaar bij het bedrijf en vervulde ook bovendien enkele HR rollen. In 1991 vertrok Dierick naar branchegenoot Thomson CSF, waar hij circa 4 jaar werkzaam bleef, in zijn laatste rol als Head of International Compensation & Benefits. Vervolgens kwam hij in 1995 bij Philips terecht als Talentmanager. In de ruim 10 jaar bij het zorg- en elektronicaconcern bekleedde Dierick diverse rollen, werkzaam vanuit kantoren in Eindhoven, Amsterdam en Andover, VS. De afgelopen negen jaar was hij Head of Global Reward.

Roland Dierick - Hay Group

Hay Group
Begin dit jaar was het tijd voor een nieuwe uitdaging en besloot Dierick zich bij Hay Group te voegen, een organisatieadviesbureau gespecialiseerd in management- en HR consultancy. Hay Group heeft wereldwijd zo’n 3.000 mensen in dienst, verspreid over 86 kantoren in 49 landen, waarvan ongeveer 200 professionals in Nederland (gevestigd in Amsterdam) en België. Dierick zal zijn expertise inzetten bij adviestrajecten op het gebied van beloning, vooral gericht op bestuurdersbeloning.