Magnus helpt beveiligingsbedrijf SERIS met Google Glass

08 januari 2015 Consultancy.nl 2 min. leestijd

Magnus ondersteunt beveiligingsbedrijf SERIS middels Google Glass met het optimaliseren van de dienstverlening voor opdrachtgevers en de verbetering van de informatievoorziening voor beveiligers. Hiertoe is de ronde registratie toepassing ontwikkeld, een erg geschikt hulpmiddel bij complexe controlerondes.

Google Glass is een interessante tool voor consumenten. Het stelt hen in staat om op een eenvoudige wijze foto’s en filmpjes te maken en af te spelen, muziek te luisteren, te navigeren en gebruik te maken van apps. Maar ook voor zakelijke gebruikers heeft de glass veel potentiële toepassingen. Zo kan het gebruikt worden door artsen voor handsfree opereren, door koks voor koken, en in legio branches waarin er real time communicatie moet plaatsvinden tussen stakeholders binnen processen.

Zo ook in de beveiligingsbranche. De branche heeft het over de hele linie moeilijk, door de naweeën van de crisis en de toenemende automatisering en staat de dienstverlening onder druk. Toch kan automatisering ook kansen bieden, waaronder op het gebied van efficiëntie, de kwaliteit van dienstverlening en de informatievoorziening voor beveiligers. Om deze kansen verder te onderzoeken heeft beveiligingsbedrijf SERIS als een van de eersten in de branche de stap gezet om de Google Glass technologie te omarmen.

Ronde registratie toepassing
In samenwerking met Magnus, specialist op het gebied van innovatieve ICT-middelen, heeft SERIS de ronde registratie toepassing ontwikkeld, een hulpmiddel bij het maken van ingewikkelde controlerondes. “De ronde registratie toepassing is een uitermate geschikt hulpmiddel bij het maken van ingewikkelde controlerondes”, vertelt Jan van Dijk, Commercieel Directeur van SERIS. Google Glass voorziet een beveiliger van de juiste informatie, zodat deze precies weet wat er gecontroleerd dient te worden, waarbij hij over alle relevante informatie op de locatie beschikt. Hij krijgt instructies over zijn ronde en wat er in welke ruimtes gecontroleerd moet worden.

Van Dijk: “Denk aan grote locaties waar allerlei technische controles uitgevoerd moeten worden. Of kleinere locaties waar tijdens een inbraakalarm direct de gegevens worden verstrekt vanuit de Particuliere Alarmcentrale (PAC). Google Glass zorgt dat de juiste afwikkeling en registratie kunnen plaatsvinden.” Ook wordt vastgelegd dat de beveiliger daadwerkelijk alle stappen van de controle heeft uitgevoerd. Door de inzet van Glass kunnen beveiligers een bredere verantwoordelijkheid krijgen met betrekking tot safety en veiligheidstaken.

Pilot
Momenteel is Magnus samen met SERIS bezig de pilot te lanceren. Deze mag geslaagd genoemd worden wanneer opdrachtgevers het gevoel hebben dat de zorg hen verder uit handen genomen wordt, en ook de beveiligers overtuigd zijn van de toegevoegde waarde. Beide partijen zijn tevens al in gesprek over eventuele vervolginitiatieven, zoals nieuwe Google Glass toepassingen binnen de beveiligingsbranche.