WEF en BCG ontwikkelen zorgstrategie voor Nigeria

09 januari 2015 Consultancy.nl

The Boston Consulting Group en het World Economic Forum gaan samen een gezondheidszorgstrategie ontwikkelen voor Nigeria. Aan de hand van pilotprojecten in de Ogun, Lagos en Bayelsa staten zullen de partners werken aan een verbeterd zorgsysteem, waarbij de nadruk vooral zal liggen op de thema’s financiën en logistiek.

Consultancybureau The Boston Consulting Group (BCG) en het World Economic Forum (WEF) zijn een samenwerking aangegaan om een strategie op te zetten voor de primaire gezondheidszorg in Nigeria. Het adviesbureau, dat drie kantoren heeft in Afrika*, is een partner van verscheidene lokale private en publieke organisaties en overheden, en kennispartner van het WEF. Als onderdeel van het programma zal BCG een pilot starten in de Ogun, Lagos en Bayelsa staten en voor de uitvoering van de pilots nauw samenwerken met private organisaties in de desbetreffende staten.

BCG en WEF ontwikkelen gezondheidszorgstrategie voor Nigeria

Volgens de partners zal het project op termijn diverse verbeterpunten leveren aan Nigeria’s zorgsysteem. Het project zal zich richten op de toepassing van e-healthcare administratie en dienstverlening, het verkennen van mogelijkheden voor privatisering, sourcing van medische producten en uitrusting, de levering van vernieuwbare energie voor zorgfaciliteiten, en de introductie van drugstesting-technologie.

BCG en WEG zullen ook onderzoeken hoe de publieke en private sector kunnen samenwerken op het gebied van primaire gezondheidszorginterventies. Emre Ozcan, Projectleider bij The Boston Consulting Group, legt uit: “Het doel is om de gezondheidszorg beter te financieren. Ons primaire doel is om een aantal initiatieven op te zetten die een bijdrage kunnen leveren aan het verbeteren van de zorg. We trachten tevens match-making aan te moedigen om te begrijpen welke private sector en investeerders het initiatief kunnen helpen met financiering, expertise en coördinatie. Met name in een land als Nigeria, waar de private sector erg levendig is en op zoek is naar een hoop mogelijkheden, zien we hier grote kansen.”

Afrika
Het Afrikaanse continent ondergaat momenteel een periode van snelle groei. Een recente analyse van EY onthult dat de economie meer dan verdrievoudigd is in 13 jaar, en naar verwachting zijn sterke groei de komende periode zal voortzetten.

Africa groeit BBP

Op de achtergrond van de economische groei vangt het Afrikaanse continent steeds vaker de aandacht van adviesbureaus. De Afrikaanse consultancymarkt is van $1,28 miljard in 2011 naar $1,48 miljard afgelopen jaar gegroeid, waarbij vooral de Nigeriaanse markt bloeit. Om de groei te kapitaliseren breiden consultants hun lokale voetafdruk uit – McKinsey & Company opende onlangs bijvoorbeeld zijn zevende kantoor in Afrika, gevestigd in Nairobi, terwijl PwC plannen heeft bekendgemaakt om zijn Afrikaanse personeelsbestand te verdubbelen.

* Johannesburg (Zuid-Afrika), Casablanca (Marokko) en Luanda (Angola).

Nieuws

Meer nieuws over