McKinsey & Company opent kantoor in Kenia, 7e in Afrika

16 oktober 2014 Consultancy.nl

Het wereldwijde strategy consultancybureau McKinsey & Company heeft onlangs een nieuw kantoor geopend in Nairobi, Kenia. Met de meest recente toevoeging beslaat McKinsey’s footprint nu 107 kantoren wereldwijd, waarvan zeven in Afrika.

McKinsey’s beslissing om nieuwe operaties in Kenia te lanceren is gebaseerd op drie belangrijke factoren. Ten eerste was McKinsey de afgelopen jaren al actief in het land, waar het verscheidene blue chip organisaties (bijv. East African Breweries, Kenya Commercial Bank, Britam) herstructureerde, en gebaseerd op de groeiende vraag naar zijn diensten heeft het bureau nu besloten zich in Nairobi te vestigen om zijn lokale klantenbestand beter te kunnen bedienen. Ten tweede ziet McKinsey Kenia’s hoofdstad en grootste stad als het ideale centrum voor zijn operaties in de regio. Na een interne beoordeling van potentiële kantoorlocaties viel de keuze op Nairobi, voornamelijk “vanwege zijn strategische positie en economische centrum in de Oost-Afrikaanse regio en de kwaliteit van zijn human capital”, zegt Dominic Barton, Global Managing Director van McKinsey & Company.

McKinsey & Company

Ten derde ziet McKinsey een enorm potentieel in het Afrikaanse continent, voornamelijk op het vlak van infrastructuur en energie, legt Bill Russo uit, Managing Partner van McKinsey Oost-Afrika. “Er is $100 miljard geïnvesteerd in infrastructuur in de regio. We weten allemaal dat de correlatie tussen economische groei en infrastructuurinvesteringen een sterke is. Verder, kijkend naar energie, schatten we dat er 290 gigawatt aan energiepotentieel is in Oost-Afrika. Vandaag de dag is er slechts een ‘install base’ van zeven gigawatt.” Daarnaast licht Russo uit dat de regio nog steeds een groot onontdekt potentieel aan resources kent, waar landen grote waarde uit kunnen halen.

 

Bill Russo - Dominic Barton - Kenia

Beleefdheidsbezoek
Om de opening van zijn nieuwe locatie te vieren legde McKinsey’s Managing Director Dominic Barton begin september een beleefdheidsbezoek af bij Kenia’s President Uhuru Kenyatta in de State House in Mombasa. Tijdens het bezoek lichtte Barton de President in over de missie van zijn organisatie en de plannen waarmee het bureau potentieel waarde denkt te kunnen toevoegen aan Kenia’s economie. De komende maanden zal McKinsey zich richten op het verder uitbreiden van zijn klantenbestand en het uitbouwen van zijn consultingteam. “We zijn verheugd om het potentieel van Keniaans talent bij McKinsey te voegen”, zegt Russo.

Met de opening van de locatie in Nairobi heeft McKinsey nu zeven kantoren in Afrika:

Afrika - 7 steden

Nieuws

Meer nieuws over