William Roze nieuwe Executive Officer van Altran France

02 januari 2015 Consultancy.nl

Altran heeft William Rozé per 1 januari 2015 aangesteld als de nieuwe Chief Executive Officer (CEO) van zijn Franse landenorganisatie. Rozé is werkzaam sinds 2001 voor Altran, en werkt momenteel als Chief Operating Officer (COO).

Met meer dan 21.000 werknemers in meer dan 20 landen is Altran één van de grootste high-tech ingenieurs- en consultancybureaus wereldwijd.

Sinds gisteren, 1 januari 2015, heeft Altran Frankrijk – de thuisbasis van het bureau en de grootse markt (9.000 werknemers; ~50% van de wereldwijde inkomsten) – een nieuwe CEO aan het roer staan. William Rozé, de huidige Chief Operating Officer, nam het stokje over van Cyril Roger, die de Franse regio geleid heeft sinds 2006 en daarnaast verantwoordelijk was voor Zuid-Europa en het Midden-Oosten.

William Roze - Altran

Rozé voegde zich bij Altran in 2001 waar hij aanvankelijk bijdroeg aan de activiteiten van het bureau binnen de segmenten Luchtvaart, Ruimtevaart en Defensie, en later een Franse dochtermaatschappij leidde. In 2006 werd Rozé Managing Director voor de Zuid-West regio van Altran Frankrijk, en twee jaar later werd hij tot Executive Director benoemd voor Altran’s zes belangrijkste regio’s in het land*. Sinds oktober 2012 werkt Rozé als Chief Operating Officer.

William Rozé studeerde af aan INSEEC (Bordeaux, Frankrijk), Fordham University (New York, VS) en Paris-Dauphine University (Frankrijk). In zijn nieuwe rol zal hij rapporteren aan Roger, die op zijn beurt rapporteert aan Philippe Salle, Altran’s wereldwijde CEO. Salle voegde zich in 2011 bij het ingenieurs- en adviesbureau, en werkte voorheen onder andere voor Accenture en McKinsey & Company.

Groeiplannen
Eerder dit jaar maakte Altran zijn ambitieuze groeiplannen bekend. Wereldwijd streeft het bureau ernaar 4.600 nieuwe ingenieurs en adviseurs in dienst te nemen, waarvan meer dan 90% aangesteld zal worden in Europa. Altran Frankrijk verwacht zo’n 2.300 nieuwe aanwinsten aan zijn team toe te voegen.

* De regio’s: Ile-de-France, Noord, Oost, Zuid-Oost, Zuid-Oost & West en West.

Nieuws

Meer nieuws over