IBM beheert wereldwijde IT infrastructuur van ABN

29 december 2014 Consultancy.nl

De komende tien jaar zal IBM de IT-infrastructuur van ABN Amro wereldwijd in de cloud beheren. IBM verlengt hiermee het huidige contract met de bank, en gaat een overeenkomst van miljarden dollars aan.

De afgelopen jaren vallen er in de bankensector steeds meer ontslagen vanwege de toenemende digitalisering die sommige taken van werknemers overbodig maakt. Zo kondigde ABN Amro enkele weken geleden dan ook aan 650 tot 1.000 banen te schrappen, omdat steeds meer klanten hun bankzaken via internet regelen. Het gevolg: minder behoefte aan bankfilialen en medewerkers.

Om de digitale transitie verder vorm te geven heeft ABN Amro een tienjarige overeenkomst getekend met IBM. De bank werkt al sinds 2005 samen met de IT-gigant, op het gebied van onder meer IT-infrastructuur en IT-beheer. Nu wordt het contract verlengd. Hierbij zal de technologische dienstverlener de bank voorzien van een private cloud infrastructuur, voor zowel de mainframe-infrastructuur als de mobiele en cloudinfrastructuur voor de werknemers. Bovendien zal IBM de bank helpen met het standaardiseren van de infrastructuur en ICT-systemen.

IBM beheert wereldwijde IT infrastructuur van ABN

Met het megacontact, geschat op “enkele miljarden dollars”, wil ABN Amro zijn IT-landschap versimpelen door het aantal functionaliteiten terug te brengen naar slechts de benodigde en het gebruikersgemak van de ICT verbeteren voor klanten en medewerkers. De hervormingen moeten de bank tot “de leidende digitale bank” maken.