Hypercube sluit partnership met BI specialist Q-Bisc

12 december 2014 Consultancy.nl

Het Utrechtse advies- en onderzoeksbureau Hypercube heeft een partnership afgesloten met Q-Bisc, een business intelligence specialist. Door het bundelen van hun expertise en kennis willen de twee organisaties via moderne analytics en tools moderne managementinformatie diensten gaan aanbieden aan bedrijven binnen het Openbaar Vervoer segment.

Partnership Hypercube en Q-Bisc
Digitalisering, Big Data, Analytics; anno 2014 allemaal trends die de komende jaren een enorme impact gaan hebben op vrijwel iedere bedrijfssector. Ook de Openbaar Vervoer sector kan profiteren van deze ontwikkelingen gezien de enorme hoeveelheden beschikbare reizigersdata die iedere dag gegenereerd worden. Om hier op in te spelen kondigden het Utrechtse adviesbureau Hypercube en Q-Bisc onlangs aan te gaan samenwerken. Samen zullen ze bedrijven binnen de OV sector gaan voorzien van managementinformatie op basis van de analyses van de joint venture.

Hypercube is een onafhankelijk adviesbureau voor de publieke en private sector, dat klanten ondersteunt bij economisch en maatschappelijk verantwoorde innovatie. Sinds hun oprichting levert Hypercube advies in openbaar vervoer, sport en maatschappelijke kosten-baten analyses. Q-Bisc is een specialist in business intelligence met kennis en begrip ten aanzien van diverse bedrijfsprocessen in verscheidene branches – onder meer binnen de sectoren telecom, financiële dienstverlening, verzekeringen, gezondheidszorg en openbaar vervoer.

Hypercube sluit partnership met QBisc

Business Intelligence voor OV bedrijven
Hypercube en Q-Bisc werken inmiddels aan een toepassing voor de OV sector, waarbij de twee partners gebruikersdata van zwart- en grijsrijders analyseren voor vervoersbedrijven. De door hen doorgevoerde analyses leveren de OV-bedrijven nuttige managementinformatie op waarmee zij bijvoorbeeld betere inzichten krijgen over hun klanten. Met die kennis kunnen ze gefundeerde beslissingen nemen, die uiteindelijk kunnen leiden tot  betere resultaten, door bijvoorbeeld hogere reizigersinkomsten.

Voor Hypercube vormde de partnership met Q-Bisc een logische keuze en vullen zij de competenties van Hypercube perfect aan: “Q- Bisc heeft kennis van het OV, en is ook een ervaren specialist op het gebied van Business Intelligence die kan zorgen voor technische ontwikkeling, implementatie en beheer," aldus Hypercube.