Magnus: Wearables met SAP Analytics biedt kansen
Adviesbureau Magnus heeft een nieuwe video online gezet, waarin het uitlegt hoe je met de nieuwste Analytics technologie van SAP in combinatie met wearables ook zakelijk optimaal gebruik kunt maken van data. Vincent Beumer, Directeur Magnus Analytics geeft tekst en uitleg.
Technologie neemt vlucht
Hijgend en puffend stap je de drempel van je huis over. Oordopjes uit, gauw je smartphone checken: hoe ver heb je hoe snel hardgelopen? Vijf kilometer in 30 minuten; dat mag op Facebook. Data genereren en delen is tegenwoordig een eitje, of althans op persoonlijk vlak. Maar hoe kunnen bedrijven deze technologie tot hun voordeel inzetten? Volgens adviesbureau Magnus hebben organisaties hun interne informatievoorziening tegenwoordig redelijk voor elkaar, maar het kan beter. Applicaties, wearables en sensoren maken het steeds gemakkelijker om tot nieuwe inzichten te komen, en deze voor zakelijke doeleinden in te zetten. Op welke manier en hoe het adviesbureau uit Naarden hierbij kan helpen wordt uitgelegd in onderstaande video, die Magnus recentelijk online plaatste:
Data genereren
Vincent Beumer, Directeur Magnus Analytics: “Wat we zien is dat bedrijven hun interne informatiebehoefte best wel in orde hebben. In de belangrijkste rapportages kunnen zij wel voorzien. Maar wat we ook zien gebeuren is dat er steeds meer data gegenereerd wordt. En dat gebeurt met name door middel van sensoren, die op voertuigen zitten, op machines zitten, op allerlei plekken.” Sensoren op voertuigen, machines, bewegende voorwerpen of wearables zoals de NikeFuelband, Google Glass of de Apple Watch – die in januari 2015 uitkomt – genereren automatisch data.
Demonstratie
“Het ontsluiten van die data; daar richten wij ons op. De consultants van Magnus Analytics zijn experts op het gebied van het vertalen van data naar informatie, en deze informatie op de juiste manier presenteren. En zo kunnen wij adviseren om te komen tot een moderne data-architectuur en daadwerkelijk oplossingen implementeren die zorgen voor nieuwe en verbeterde inzichten. We hebben dit ondergebracht in een demonstratie, waarbij we de nieuwste analytics technologie van SAP toepassen”, legt Beumer uit.
Magnus ontwikkelde, inspelend op de trends van toenemende data en wearables, een demonstratie, waarbij gegenereerde bewegingsgegevens vanuit de M7 processor van de Apple iPhone ontsloten worden naar SAP HANA, de nieuwste technologische ontwikkeling van SAP. “Voor het presenteren van de data maken we gebruik van SAP Design Studio, en met het voorspellen van datagebruik gebruiken we SAP Predictive Analysis”, vertelt Beumer. SAP Predictive Analysis kan vervolgens een trend destilleren, en een accurate voorspelling doen. Deze wordt gepresenteerd in een overzichtelijk SAP Design Studio dashboard, waarmee in een opslag de bewegingsfrequentie, het calorieverbruik en de locaties van de testgroep die aan de demonstratie meededen, te zien zijn.
Toekomst
Magnus ziet wel toekomst in de inzet van SAP Analytics modules, als deze worden gecombineerd met grote hoeveelheden gegenereerde data. “De trend van toenemende hoeveelheden data, en daarnaast de ontwikkelingen die de technologie op het gebied van analytics doormaken, kunnen hand in hand gaan. Nu is het moment voor bedrijven om te kijken waar zij dit het beste kunnen toepassen en waar deze twee werelden elkaar kunnen versterken. Het resultaat van de implementatie is nog betere informatie en nieuwe inzichten”, besluit Beumer.