Andersson Elffers Felix wint Sport Advies Award

01 december 2014 Consultancy.nl 2 min. leestijd

Andersson Elffers Felix heeft met haar advies aan Stichting EK Atletiek 2016 de ‘Sport Advies Award’ gewonnen. Het traject werd door de jury geroemd om de effectiviteit van het advies en de toepasbaarheid op andere evenementen.

Jaarlijks reikt Sport & Zaken, matchmaker tussen sport en bedrijfsleven, de ‘Sport Advies Award’ aan het meest impactvolle pro-bono adviestraject*. Alle adviestrajecten van maximaal 20 dagdelen uitgevoerd in het afgelopen jaar zijn beoordeeld op diverse criteria, waaronder het effect van het advies, het vernieuwend karakter van het advies en de samenwerking tussen de adviseur en sportorganisatie. Daarnaast moeten de adviezen breed inzetbaar zijn voor de sport; andere sportorganisaties moeten er ook iets aan kunnen hebben.

Andersson Elffers Felix wint Sport Advies Award 2014

Uit de in totaal 35 adviestrajecten waren projecten van Andersson Elffers Felix (AEF), BMC, Dröge & van Drimmelen en Nationale Nederlanden genomineerd voor de laatste ronde. Uiteindelijk gingen AEF en Dröge & van Drimmelen door naar de finale. Alhoewel de publiekstemmen via Social Media helemaal gelijk opgingen, heeft de onafhankelijke jury* unaniem gekozen voor het traject tussen AEF en Stichting EK Atletiek 2016. “Met name de toepasbaarheid in brede zin van het woord heeft bij dit adviestraject de doorslag gegeven. De risico analyse die AEF gemaakt heeft is goed toepasbaar op andere evenementen en er is zelfs al interesse getoond vanuit andere bonden. Dat is voor ons zeer belangrijk, hetgeen niet een eenmalig advies, maar een traject dat uit kan rollen naar meerdere sportbonden en –organisaties” licht jurylid Francien Huurman toe.

Janine Vermeulen, programmamanager Advies, voegt toe: “Tevens vinden we het belangrijk dat het advies toekomstgericht en vernieuwend is voor de sport. Daarnaast kijken we kritisch naar de samenwerking: was er sprake van een goede match tussen sportorganisatie en adviseur. AEF heeft aan deze criteria voldaan, en we kunnen spreken van een schot in de roos qua samenwerking. Ook dat is fijn om te zien. Daar doen wij het voor.”

* De jury bestond dit jaar uit Richard Kaper (Sportparticipatie NOC*NSF), Ber Damen (Directielid Berenschot), Maarten van Bottenburg (Hoogleraar Sportontwikkeling aan de Universiteit Utrecht) en Francien Huurman (voormalig volleybalster Nederlands team, nu DSW).