Vintura: Samen resultaat leveren in de farma-industrie

27 november 2014 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Farmaceutische bedrijven helpen de verandering door te maken waar de huidige marktomstandigheden om vragen: transformatie van medicijnleverancier naar zorgpartner. Dat kan bij de Healthcare en Life Sciences specialist Vintura. “Samen” luidt daarbij het toverwoord.

Dat medicijnen van grote betekenis zijn voor de toegenomen, gezonde levensverwachting van mensen; daar wordt niet aan getwijfeld. Wel over de stijgende kosten van nieuwe medicatie. Niet verwonderlijk dat overheid, zorgverzekeraars en patiënten(organisaties) steeds meer eisen stellen aan de medische en economische waarde van medicijnen. Dat heeft grote consequenties. Farmabedrijven moeten aantonen wat de echte meerwaarde is. Die waarde wordt echter beïnvloed door veel factoren, waaronder het gedrag van de patiënt, de beste diagnosestelling en protocollen in het ziekenhuis.

Pharmaceutische Industrie

Om extra waarde te creëren, moet de farmaceutische industrie breder kijken en samenwerken in de zorgketen. Zorgconcepten worden belangrijker dan het medicijn alleen. Deze nieuwe focus vergt een nieuwe manier van werken en vereist andere competenties, een nieuwe organisatie en veel vertrouwen van de zorgpartners.

Vintura helpt nationale en EMEA-organisaties de gewenste verandering te maken. “Wij zoeken altijd samen met de klant naar de beste, specifieke oplossing; goede standaardoplossingen bestaan nu eenmaal niet", zegt Noël van Oijen, Partner bij Vintura. “Of dat nou gaat om de bouw van een internationaal netwerk om zorgconcepten te identificeren, of om de ontwikkeling en implementatie van nieuwe Market Access processen. De uitdaging in kaart brengen en de juiste oplossingsrichting bepalen, vormt slechts de eerste stap. Vervolgens de mensen meekrijgen om de nieuwe koers te gaan varen, is waar het echt om draait. Dát is onze grote kracht.”

Noel van Oyen - Vintura

De consultants van Vintura verzorgen de randvoorwaarden om veranderingen door te voeren en pakken deze deels zelf op. “Wij houden overzicht over het gehele veranderingstraject en blijven mensen binnen de veranderende organisaties betrekken en motiveren. Daarnaast zorgen we natuurlijk voor de nodige inhoud en challenges’, aldus Van Oijen. “Als bijvoorbeeld een farmaceutisch bedrijf het productportfolio wil inkrimpen, heeft dat gevolgen voor de hele organisatie en niet alleen voor marketing en sales. Dus moet je ook de hele organisatie bij dat proces betrekken. Het wel en wee van het bedrijf staat of valt namelijk met integrale visie en een goede teamdynamiek.’

Gerelateerd nieuws: Vintura zoekt adviseurs in Health Care & Life Sciences