Vannimwegen organiseert MVO congres voor corporaties

19 november 2014 Consultancy.nl

Vanmiddag organiseert managementadviesbureau Vannimwegen samen met Nestas Communicatie de inspiratiemiddag 'Corporatie en de social enterprise; het alternatief voor investeringen in leefbaarheid?’ Tijdens het event staat de vraag centraal hoe woningcorporaties op een succesvolle manier kunnen samenwerken met social enterprises om hun (sociale) doelstellingen te verwezenlijken.

MVO wordt steeds belangrijker binnen het bedrijfsleven. Bedrijven zetten steeds vaker in op duurzaamheid en maatschappelijk belang. Dit geldt ook voor de wooncorporatiesector, al loopt de corporatiesector achter met de adoptie van innovatie manieren van MVO. Het kabinet wil dan ook dat de corporaties hun eigenlijke werkzaamheden weer gaan uitvoeren, namelijk het huisvesten van mensen met lagere inkomens en het daarbij horende beheer van vastgoed. Hierbij hoort onder meer de verbetering van de leefbaarheid in wijken als MVO-doelstelling, maar dan op nieuwe manieren die de maatschappelijke betrokkenheid efficiënter organiseren.

Social Enterprise - Vannimwegen en Nestas Communicatie

Social enterprises
Een van de manieren voor corporaties om hun maatschappelijke betrokkenheid slimmer te organiseren is door samen te werken met ‘social enterprises’, ook wel: sociale ondernemingen, wijkondernemingen of bewonersbedrijven. Dit zijn ondernemingen die de maatschappelijke missie van hun bedrijf en de maatschappelijke waarde voor klanten op één zetten, en geld verdienen secundair is.

Om woningcorporaties inzicht te geven in de verschillende samenwerkingsmogelijkheden organiseren Vannimwegen en Nestas Communicatie de inspiratiemiddag 'Corporatie en de social enterprise; het alternatief voor investeringen in leefbaarheid?'. Centrale vraag tijdens het evenement: Hoe kunnen woningcorporaties op een succesvolle manier samenwerken met social enterprises om hun (sociale) doelstellingen te verwezenlijken?

Programma
Om 12.30 is gaan de deuren open van het Bruishuis te Arnhem, waarna de aanwezigen om 13.15 uur welkom geheten worden door Walter Klein Nienhuis, directeur van het Bewonersbedrijf Mailburgen Bruishuis. Na een toelichting van het programma door Trevor James, Senior Consultant bij adviesbureau Vannimwegen, vindt de eerste lezing plaats. Tijdens het programma, dat tot 17.15 uur duurt, bespreken verscheidene betrokkenen in de wooncorporatiemarkt hun visie op sociaal ondernemerschap binnen corporaties.

Trevor James - Jasper van der Wal - Mark Hillen

Wat levert sociaal ondernemerschap een corporatie op, en wat is slimmer aan deze manier van organiseren – zijn vragen die beantwoord zullen worden. Maar ook hoe je als corporatie effectief op te stellen voor ondernemerschap; welke houding, cultuur en procedures zijn daarbij van belang, en welke juist niet. Hoe wordt men gestimuleerd om tot deze beslissingen en wat en hoe werkt dat dan? Kortom: waar vinden corporaties kansen op samenwerking met social enterprises, en hoe hiervan de vruchten te plukken.

Sprekers
Onder de sprekers zijn Trevor James en Jasper van der Wal aanwezig, twee Senior Consultants verbonden aan medeorganisator Vannimwegen. Zij zullen spreken over methoden en technieken waarop je sociale ondernemers kunt verlokken of juist wegjagen. Verder zijn andere voorlopers uit het veld aanwezig, waaronder Mark Hillen, directeur SocialEnterpriseNL, Walter Klein Nienhuis, bewonersbedrijf Malburgen en Gerda Koopman en Henk van Ramshorst, Volkshuisvesting Arnhem.

Nieuws

Meer nieuws over