Gestreste adviseur sloopt gloednieuwe Fiat 500 met bijl

18 november 2014 Consultancy.nl

Dat het hard werken is in de consultancy is inmiddels een bekend fenomeen. En dat de stoppen af en toe bij consultants doorslaan is intern binnen de branche ook bekend. Maar de druk is niet alleen hoog in de consultancybranche - ook in de accountancybranche kan er flink stress worden opgebouwd - toont een opmerkelijk verhaal uit Italië.

De 35-jarige Italiaan Spartaco Capon uit Lissone heeft zijn Fiat 500 kapotgeslagen met een bijl. De auto wilde niet starten, wat hem niet zo goed uitkwam. Eerder ontving hij van zijn baas al een waarschuwing voor te laat komen, dus besloot hij vanwege het onbetrouwbare openbaar vervoer een auto aan te schaffen. Dat deze hem ook niet op tijd op zijn werk wist te brengen, liet zijn stoppen doorslaan. Het gevolg: het Italiaanse temperament was aangewakkerd en Capon hakte herhaaldelijk met een bijl in op zijn niet-dienstdoende auto.

Kapotgeslagen FIAT 500

De politie arriveerde al gauw na door de buren ingelicht te zijn, die er een vandalismezaak in zagen. Capon was echter in staat te bewijzen dat het zijn eigen auto betrof. De gestreste accountant werd vervolgens naar het ziekenhuis gebracht, waar dokters hem hielpen kalmeren. Daar bleef hij voor enkele tests, en kreeg het advies van de dokters een paar dagen vrijaf te nemen – die hij ook kreeg van zijn werkgever. Daarnaast werden hem enkele sessies bij de psychiater aanbevolen die hem naar verwachting weer bij zinnen zullen brengen. Zijn auto is echter onbehandelbaar verklaard, en kan naar de sloop. Aldus de Britse website Mirror Online.

Werkstress
Om werkstress aan te pakken heeft het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid onlangs de Week van de Werkstress in het leven geroepen, waarbij een week lang allerlei activiteiten georganiseerd gewerden om stress bespreekbaar te maken, en aan te pakken. Zo kreeg Accenture een fietsclinic van ex-wielrenster Leontien van Moorsel, die hen toonde dat sport een belangrijk onderdeel uitmaakt van de ontspanning die nodig is voor een gezonde leven-werk balans.

Nieuws

Meer nieuws over