Haags adviesbureau Public Impact failliet verklaard

10 november 2014 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Public Impact, een organisatieadviesbureau uit Den Haag, is failliet verklaard. Het bureau kon, na een forse omzetdaling in het afgelopen jaar, niet langer voldoen aan haar lopende verplichtingen. De curator is inmiddels begonnen met de werkzaamheden en geeft tegenover Consultancy.nl aan dat een doorstart tot de mogelijkheden behoort.

Public Impact is in 2008 opgericht door Hans Bossert, die daarvoor jarenlang had gewerkt bij onder meer Deloitte Consulting en EY*. Het bureau geeft organisatieadvies op de gebieden governance, finance en strategie, en richt zich op instellingen in de (semi-)publieke sector. Daarnaast verzorgt Public Impact, dat gevestigd is aan de Koninginnegracht in Den Haag, opleidingen en levert het interim- en projectmanagement op detacheringsbasis.

Omzetontwikkeling Public Impact

In de afgelopen drie jaar kampte het bureau met een opvallende omzetontwikkeling. In 2012 factureerde het adviesbedrijf voor bijna 3,5 ton aan advieswerk, en na een sterk 2013 groeide de omzet met zo’n €100,000 naar 4,5 ton. Dit jaar echter kreeg het Haagse advieskantoor echter te maken met een forse terugloop in het aantal opdrachten: medio oktober stond de teller op ‘slechts’ €184,000, circa 59% minder dan de 2013 omzet. Naar verwachting zou Public Impact dit kalenderjaar nog tussen de €30,000 a €40,000 kunnen innen**, toch blijkt het niet genoeg om te voldoen aan de lopende verplichtingen. Afgelopen dinsdag is door de rechtbank in Den Haag het faillissement uitgesproken.

Als onderdeel van het faillissementsproces zijn twee curatoren van advocatenkantoor Buren*** aangesteld met de taak om een potentiele koper te vinden. Een Information Memorandum is inmiddels opgesteld, en op 5 november is deze verstuurd aan diverse “waarschijnlijke partijen” in de markt. “Een aantal partijen hebben zich gemeld, de komende dagen gaan we onderzoeken of de interesse concreet wordt,” aldus de curatoren tegenover Consultancy.nl, waarbij een doorstart tot de mogelijkheden behoort.

Public Impact Failliet

De bestaande activiteiten van Public Impact blijven op korte termijn nog lopen, in afwachting van meer helderheid over de toekomst. Naast Bossert zijn ook Teun Sluijters (voormalig partner bij CPI Governance en Principal bij Deloitte) en Wouter Groot (ook een Deloitte Public Sector alumnus) werkzaam bij het bureau. Een aantal andere medewerkers van Public Impact heeft al eerder dit jaar het bureau verlaten.

* In zijn laatste rol bij Deloitte was Bossert wereldwijd verantwoordelijk voor de Public Sector praktijk. In totaal was hij bijna 25 verbonden aan Deloitte, daarvoor werkte hij Ernst & Young Consulting (tegenwoordig EY Advisory) en printerfabrikant Océ.

** Consultancy.nl heeft de omzet voor FY2014 naar rato geschat op basis van de huidige omzet in 2014. Volgens de curator betreft de minimale nog te verwachten omzet €40.000.

*** Peter Rijken en Ruud Brunninkhuis van Buren. Het advocatenkantoor heeft meer dan 50 advocaten, notarissen en belastingadviseurs werkzaam vanuit vestigingen in Den Haag, Amsterdam en Luxemburg.