Steward Redqueen start sociaal-economisch netwerk

30 oktober 2014 Consultancy.nl

Adviesbureau Steward Redqueen heeft een nieuw adviesnetwerk gelanceerd dat internationale experts op het gebied van economie en duurzaamheid samenbrengt. Het netwerk – ‘SRQ Associates Network’ geheten – zal zich primair op joint engagement delivery in opkomende markten richten.

Vanuit zijn kantoor in Haarlem, bestaande uit 15 consultants, ondersteunt Steward Redqueen klanten met socio-economische vraagstukken, waaronder economische impact, ESG (environmental, social en governance) management en duurzaamheid.

Steward Redqueen start sociaal-economisch netwerk

De afgelopen jaren heeft Steward Redqueen zijn klantenportfolio uitgebreid met verscheidene grote multinationals, zoals Coca Cola, Heineken, SABMiller en Standard Chartered Bank. Als gevolg daarvan voerde het bureau steeds meer projecten uit buiten Europa. Om aan de groeiende wereldwijde vraag voor zijn diensten te voldoen, en tegelijkertijd diensten van hoge kwaliteit te verzekeren, heeft Steward Redqueen onlangs besloten om een partnernetwerk op te richten. Inmiddels is het netwerk, dat de naam ‘SRQ Associates Network’ draagt, versterkt met drie consultancybureaus: Ecoforge Advisors (Bangalore, India), Gerencia Ambiental Internacional (Guatemala City, Guatemala) en Pallavi Shah Consulting (Washington DC, de VS). Vergelijkbaar met Steward Redqueen richten alle drie de bureaus zich tevens op socio-economische zaken en kunnen ze teren op een solide lokale track record.

Het netwerk, dat geleid zal worden door Steward Redqueen, zal zich voornamelijk richten op gecombineerde engagement delivery, al zal de samenwerking in sommige gevallen wellicht worden uitgebreid naar business development en/of thought leadership. “Alle partners blijven zelfstandig opereren, maar er zal waar mogelijk gezocht worden naar samenwerkingen in het geval dat wij klanten een sterke combinatie van expertise, kennis en lokale aanwezigheid willen bieden”, legt Willem Vosmer uit, Partner bij Steward Redqueen en leider van het SRQ Associates netwerk.

Steward Redqueen

Met de samenwerking op z’n plek verwacht Vosmer dat de netwerkpartners beter gepositioneerd zullen zijn om aan de klantvragen en veranderingen in de markt te voldoen. “Onze klanten vragen steeds vaker naar lokale expertise en een lokale aanwezigheid. Met het SRQ Associates Network kunnen we effectief relevante diensten en expertise bundelen, waardoor we klanten kunnen voorzien van betere diensten en resultaten.” In de toekomst verwacht hij dat de voetafdruk uitgebreid zal worden naar nieuwe gebieden, met een netwerkpartner in elk continent als einddoel. “Voornamelijk de financiële centra van Sao Paulo, Johannesburg, Nairobi en Singapore staan hoog op onze prioriteitenlijst.”

Nieuws