Steward Redqueen opent een kantoor in Washington D.C.

16 juli 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Steward Redqueen, een boutique consultancy gespecialiseerd in sociale impact en duurzaamheid, heeft een nieuw kantoor geopend in de Amerikaanse hoofdstad Washington D.C.

Het Nederlandse Steward Redqueen adviseert multinationals, financiële instellingen (banken, verzekeraars, ontwikkelingsbanken, impactinvesteerders) en not-for-profit-organisaties over de hele wereld. Aan deze klanten levert het consultancybureau een keur aan advies- en onderzoeksdiensten gericht op het duurzaamheids- en bredere ESG-domein (environment, social, governance).

Na eerder al zijn activiteiten naar Spanje, Zweden en Singapore te hebben uitgebreid, heeft het consultancykantoor nu ook zijn vleugels uitgeslagen naar ’s werelds grootste adviesmarkt: de Verenigde Staten.

Steward Redqueen opent een kantoor in Washington, D.C.

Tot voor kort bediende Steward Redqueen Amerikaanse klanten via een vertegenwoordiging in Princeton, maar met het nieuw, eigen kantoor kan het bureau klanten voortaan zelfstandig en vanuit het eigen Steward Redqueen-merk bedienen.

“Het is altijd onze ambitie geweest om een kantoor te openen in Washington D.C. omdat het een wereldwijde hub voor duurzame ontwikkeling betreft. We willen dicht bij die gemeenschap zitten”, geeft partner Willem Vosmer aan.

In Washington D.C. heeft het van oorsprong Nederlandse advieskantoor reeds opdrachten uitgevoerd voor vooraanstaande instellingen in de stad, waaronder de World Bank, IFC en de Inter-American Development Bank.

Om leiding te geven aan het nieuwe kantoor is Max Markrich aangetrokken, die vanuit Amsterdam naar de VS is verhuisd om invulling te geven aan zijn nieuwe rol. Markrich sloot zich in 2017 als Associate aan bij Steward Redqueen en heeft sindsdien gewerkt aan uiteenlopende opdrachten, gericht op de sociaaleconomische en milieu-impact van organisaties op de samenleving.

Tot zijn zijn klantenkring behoorden vooral bedrijven in het voedingsmiddelensegment, evenals spelers actief in de farmaceutische sector, het energiedomein en de financiële sector.

“Max heeft een passie voor duurzame ontwikkeling en is een expert op het gebied van duurzame ontwikkeling met een focus op impactmeting, datamanagement en monitoring & evaluatie. De afgelopen tien jaar heeft hij in zowel Washington D.C. als in Amsterdam gewoond en gestudeerd en is de ideale persoon om dit nieuwe avontuur van Steward Redqueen te leiden.”

Het nieuws van de kantooropening volgt kort op de benoeming van Paul Lamontagne als senior adviseur. Lamontagne is de voormalige CEO van FinDev Canada, een development finance-instituut in Canada.