Richard Liebrechts leidt Oxford Intelligence - Ecorys

01 oktober 2014 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

FDI specialist Oxford Intelligence heeft Richard Liebrechts aangesteld als zijn nieuwe Managing Director. Liebrechts volgt Peter Lemagnen op, die het bureau in 1996 medeoprichtte en het bedrijf, zoals gepland, besloot te verlaten, hoewel hij aanblijft als senior Adviseur.

Oxford Intelligence werd in 1996 opgericht door Peter Lemagnen en Julia Cox, en is sindsdien uitgegroeid tot een van Europa’s leidende op onderzoek gerichte adviesorganisaties gespecialiseerd in Foreign Direct Investment (FDI). Gevestigd in Whaddon (UK), biedt het bedrijf een breed scala aan industrie-, sector- en corporate intelligence oplossingen aan klanten in de publieke en private sector.

Oxford Intelligence

In november 2012 werd Oxford Intelligence gekocht door Ecorys, een in Nederland gevestigd onderzoeks- en adviesbureau met kantoren in 12 landen, waaronder 5 in de UK (Birmingham, Londen, Keele, Leeds en Whaddon). Sinds de aankoop heeft het managementteam van Oxford Intelligence gewerkt aan de integratie van het bedrijf binnen Ecorys – met als resultaat een vergrote Oxford Intelligence/Ecorys business unit met een focus op Foreign Direct Investment.

Als gevolg van de succesvolle integratie heeft medeoprichter Cox besloten het bedrijf te verlaten. Peter Lemagnen, tevens medeoprichter, zal actief blijven als senior adviseur bij Oxford Intelligence. Het managementteam van Ecorys heeft de Nederlander Richard Liebrechts aangesteld als de nieuwe Managing Director. Liebrechts werkte meer dan 15 jaar voor het bedrijf*, en diende als partner sinds 2009. Na de aankoop van Oxford Intelligence voegde hij zich bij het bedrijf als bestuurslid, in de rol van Commercial Director, om de overgang te ondersteunen.

Richard Liebrechts - Peter Lemagnen - Julia Cox

* Tussen 1999 en 2001 werkte Liebrechts voor het Netherlands Economic Institute (NEI), de juridische voorganger van Ecorys. In 2000 fuseerde de voormalige Nederlandse organisatie met het Britse bedrijf ECOTEC Research and Consulting, en werd gerebrand naar Ecorys.