Viktor Timmermans verruilt Twynstra voor 2ndSense

27 augustus 2014 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Viktor Timmermans heeft begin deze maand de gelederen versterkt van adviesbureau 2nd Sense. Hiervoor was hij werkzaam bij Twynstra Gudde als Adviseur/Projectmanager infrastructuur en mobiliteit, en ook in zijn nieuwe rol zal hij zich met deze thema’s bezighouden. Onder meer met de voorbereiding van de realisatie van de A6, in opdracht van Rijkswaterstaat.

Timmermans behaalde in 2006 zijn master Bestuurs- en Organisatiewetenschap aan de Universiteit van Utrecht, met als afstudeerrichting bestuur en beleid. Voor zijn afstuderen deed hij onderzoek naar de invloed van de Tweede Kamer op de EU-besluitvorming in Nederland. De laatste drie jaar van zijn studie was hij werkzaam als student-assistent aan de Universiteit van Utrecht, en daarnaast  als fractiemedewerker actief binnen de PvdA in de gemeente Utrecht.

Viktor Timmermans - 2ndSense

Na zijn studie was Timmermans een jaar Rijkstrainee bij het Ministerie van Verkeer en Waterstaat – binnen de Directie Internationale zaken en voor het projectteam Anders betalen voor Mobiliteit. Vervolgens, tussen 2007 en 2010 was hij medewerker van het Bureau Onderzoek en Rijksuitgaven voor de Tweede Kamer der Staten-Generaal. Hier adviseerde hij de Kamercommissies Infrastructuur en Milieu, Buitenlandse Zaken, Europese Zaken, Defensie, Rijksuitgaven over onder meer (parlementair) onderzoek, begrotingen, jaarverslagen en grote projecten. Tussen 2009 en 2011 was hij Member bij Hartman Young Professionals for Europa, een netwerk voor ambitieuze young professionals met hart voor Europa.

In 2010 voegde hij zich als Adviseur/Manager Infrastructuur bij Twynstra Gudde, een gerenommeerd organisatieadviesbureau uit Amersfoort. Bij Twynstra zou hij uiteindelijk vier jaar werkzaam zijn. In diezelfde periode werd Timmermans Lid van de Rekenkamercommissie bij de Gemeente IJsselstein, waar hij verantwoordelijk is voor de opzet en uitvoering van rekenkameronderzoeken ten behoeve van de gemeenteraad van IJsselstein. Timmermans is nog altijd in die rol actief.

2ndSense
Per 1 augustus is Timmermans als Adviseur/Manager mobiliteit en infrastructuur in dienst getreden bij 2ndSense, een adviesbureau gespecialiseerd in systems engineering en proces- en projectmanagement  In deze rol houdt hij zich bezig met onder meer de projectorganisatie Aanpak Ring Zuid Groningen, als raakvlakkenmanager. Als procesmanager is hij bezig met de voorbereiding van de realisatie van de A6 Almere in opdracht van Rijkswaterstaat. Tot slot werkt hij als Senior Adviseur aan de strategie en externe ontwikkelingen ad interim bij RDW (Dienst Wegverkeer).