OSGMetrium, Driessen en Randstad winnen contract

31 juli 2014 Consultancy.nl 2 min. leestijd

Stichting Openbaar Voortgezet Onderwijs Coevorden, Hardenberg & Omstreken heeft voor de inhuur van detacherings- en payrollingsdiensten raamovereenkomsten afgesloten met drie consultancy- en detacherings-bureaus: OSGMetrium, Driessen en Randstad. OSGMetrium won de aanbesteding in de categorie uitzenden / detacheren.

De Stichting Openbaar Voortgezet Onderwijs Coevorden, Hardenberg en omstreken is een Stichting die het bevoegd gezag heeft over scholengemeenschap De Nieuwe Veste in Coevorden en Hardenberg. Bij de stichting werken ongeveer 200 personeelsleden, die gezamenlijk onderwijs verzorgen aan 2000 leerlingen in Coevorden en Hardenberg. Het komt vaak voor dat scholen hun krachten bundelen bij het inhuren van externe diensten. Onlangs besloot ook de Stichting Openbaar Voortgezet Onderwijs Coevorden, Hardenberg en omstreken nieuwe raamovereenkomsten te sluiten met betrekking tot de gebieden detachering- en payroll dienstverlening.

School classroom

Aanbesteding
Hiervoor besloot de stichting namens 7 VO scholen* tot een aanbesteding middels de Economisch Meest Voordelige Inschrijving (EVMI) methode. Zes partijen schreven zich in, uiteindelijk kwamen drie organisaties als winnaar uit bus: OSGMetrium HR&Flex, Driessen en Randstad. OSGMetrium won het perceel W&S en uitzenden/detacheren met de hoogste score. Bij dat perceel waren ook Driessen, een HRM adviesorganisatie uit Helmond, en Randstad betrokken. Het perceel payrolling werd uiteindelijk gewonnen door Driessen.

OSGMetrium
Voor OSGMetrium HR&Flex, de HR interim- en adviestak van OSGMetrium**, is het de tweede belangrijke opdracht in korte tijd. “Voor OSGMetrium HR&Flex is dit een mooie uitdaging om haar W&S-activiteiten te intensiveren. De achterliggende maanden hebben wij op dit vlak een flinke stap gezet door betrokken te zijn bij een door het RBO te Groningen geïnitieerd project. OSGMetrium HR&Flex heeft hierin geparticipeerd als onderaannemer en is betrokken bij de Werving & Selectie van zij-instromers in de tekortvakken voor het Voortgezet Onderwijs en ROC’s. Via een uitgebreid traject van voorlichtingsbijeenkomst, intake, starterbijeenkomst en stage zijn potentiële zij-instromers voorbereid op een start in het onderwijs. Tot dit moment zijn er reeds enkele zij-instromers in de tekortvakken geplaatst in het Voortgezet Onderwijs en dit project loopt nog tot en met december van dit jaar,” aldus Rob Leenders, Manager bij OSGMetrium.

OSGMetrium

* Dr. Aletta Jacobs College te Hoogezand, RSG Ter Apel te Ter Apel, OPDC Zuidoost-Drenthe te Emmen, Dr. Nassau College te Assen, De Nieuwe Veste te Coevorden, SG Winkler Prins te Veendam, RSG Wolfsbos te Hoogeveen.

** Ontstaan vanuit een fusie begin 2014 tussen OSG en Metrium zet OSGMetrium zich al sinds 1925 in voor het onderwijs in Nederland. OSGMetrium richt zich op bedrijfsvoering, organisatieadvies en personeelsdiensten en levert zijn diensten aan zo’n 425 schoolbesturen van circa 2.600 scholen.