Onderwijs dienstverleners OSG en Metrium fuseren

30 december 2013 Consultancy.nl

Dienstverlener OSG gaat per 1 januari 2014 fuseren met onderwijsspecialist Metrium. Door de krachtenbundeling ontstaat er een organisatie van circa 600 medewerkers met een omzet van ruim €50 miljoen, daarmee wordt het een van de grootste dienstverleners voor de onderwijsbranche. De nieuwe organisatie wordt omgedoopt tot OSGMetrium en zal opereren vanuit Arnhem, de huidige standplaats van OSG.

OSG (voorheen Onderwijs Service Groep) verleent diensten op het gebied van advies, administratie en personeel aan instellingen binnen de sectoren onderwijs, overheid, welzijn en zorg. De dienstverlener heeft meer dan 400 werknemers verspreid over zeven vestigingen in Nederland.

Metrium is een administratie en adviesbureau gericht op de onderwijsbranche. De instelling is sterk vertegenwoordigd in het noorden van het land – ruim 150 medewerkers zijn werkzaam vanuit kantoren in Leeuwarden, Groningen, Hoogeveen en Enschede.

OSG Metrium

Partnership

De twee dienstverleners zijn geen onbekenden van elkaar. Sinds februari van dit jaar werken ze al intensief samen. Nu is dus per begin volgend jaar besloten om over te gaan tot een volledige fusie. De circa 600 medewerkers van OSGMetrium zullen 2.600 basis-, middelbare en speciale scholen (700.000 leerlingen) bedienen, wat neerkomt op circa 35% van het totaal. De adviespraktijk van OSGMetrium bestaat na de fusie uit zo’n 60 adviseurs en interim managers, gespecialiseerd in onder meer (strategische) organisatievraagstukken, HR, financiën en huisvesting.

Door de bundeling verstevigt OSG zijn footprint in het noorden, tot dusverre had het bedrijf alleen in Leeuwarden een klein kantoor. Daarnaast levert de schaalvergroting diverse voordelen op, waaronder op het gebied van dienstverlening (bijv. geïntegreerd; end-to-end) en bedrijfsvoering, zoals de aankoop van gespecialiseerde software.

Henk Berk en Pieter Zondervan - OSGMetrium

“Met de kennis van bedrijfsvoering en de kennis van onderwijsorganisatorische processen wil OSGMetrium zich ontwikkelen tot de onpasseerbare nummer één” zegt Henk Berg, bestuurder van OSG en voormalig partner van KPMG*. Pieter Zondervan, algemeen directeur van Metrium, ziet de doelstelling met veel vertrouwen tegemoet: “Er zit zoveel positivisme in onze medewerkers en er zitten zoveel kansen en mogelijkheden in de markt en in onze klanten, dat kan alleen maar succes opleveren”.

* Henk Berg was tussen 1996 en 2012 werkzaam voor accountants- en advieskantoor KPMG. In zijn laatste rollen was hij onder meer segmentleider Onderwijs en Onderzoek en partner Publieke Sector met een focus op Onderwijsinstellingen en OCW. Begin 2013 verruilde hij KPMG voor OSG.

Nieuws

Meer nieuws over