SiRM benoemt Rene Goudriaan tot associate partner

21 juli 2014 Consultancy.nl

René Goudriaan heeft zich per 1 september 2014 als associate partner verbonden aan SiRM. De ervaren adviseur gaat zich bij het Haagse consultancybureau met name richten op opdrachtgevers in de sectoren zorg en cultuur. Bovendien zal hij een expertrol vervullen binnen lopende SiRM opdrachten.

Na aan de Universiteit van Amsterdam afgestudeerd te zijn in Econometrie begon hij in 1980 zijn loopbaan bij het Sociaal en Cultureel Planbureau, waar hij aan de slag ging als onderzoeker. Na ruim zeven jaar maakte hij de overstap naar Het Instituut voor Onderzoek van Overheidsuitgaven, een economisch onderzoeksbureau dat inmiddels deel uitmaakt van Panteia. Na een tijdje als zelfstandig adviseur gewerkt te hebben besloot Goudriaan in 2000 om samen met drie economen APE op te richten, een economisch adviesbureau dat opereert op het snijvlak van publiek en privaat.

Rene Goudriaan - SiRM

Gedurende de afgelopen veertien jaar bij APE heeft Goudriaan verschillende projecten uitgevoerd op het terrein van zorg, onderwijs en cultuur. Opdrachtgevers die hij heeft bediend zijn onder meer de Algemene Rekenkamer, verschillende ministeries, toezichthouders, koepelorganisaties, gemeenten en bedrijven rondom de publieke sector.

Per 1 juli heeft Goudriaan besloten APE te verlaten, en per 1 september heeft hij zich als associate partner verbonden aan SiRM. In zijn nieuwe rol zal hij vooral betrokken zijn bij acquisitie en als subject mater expert optreden bij opdrachten. Naast zijn werkzaamheden voor SiRM is Goudriaan onder meer actief lid van de Association for Cultural Economics International en referee van de Journal of Cultural Economics.

Management team
De organisatiestructuur van SiRM blijft na de toetreding van Goudriaan ongewijzigd. Wel treedt Goudriaan toe tot het managementteam van het adviesbureau, dat daarnaast bestaat uit de partners Jan-Peter Heida en Piet Stam, en Xander Koolman, die sinds de oprichting van SiRM eind 2008 verbonden is als associate partner.

Managementteam SiRM

Het managementteam van adviesbureau Strategies in Regulated Markets (SiRM).

Nieuws

Meer nieuws over