Arcadis helpt Utrecht met Tour de France Utrecht 2015

16 juli 2014 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel

Arcadis heeft zich verbonden aan de Tour de France Utrecht 2015. Het ingenieurs- en adviesbureau zal vanuit zijn expertise op het gebied van veiligheid en verkeersmanagement helpen bij de voorbereiding van de start van ’s werelds grootste wielerevenement, dat volgend jaar zal starten vanuit de Domstad. 

Tour de France Utrecht
In juli volgend jaar gaat de 2015 editie van het grootste wielerspektakel ter wereld weer van start, de Tour de France. Dit jaar vertrekt de wielerwedstrijd vanuit Leeds, Engeland en zullen 22 teams (18 World Tour teams en 4 Wild Card teams) de strijd aangaan. Hoewel de 2014 editie nog volop bezig is worden er voor de Tour in 2015, een jaar later, al tal van zaken voorbereid. Zo is bijvoorbeeld al besloten dat de Tour volgend jaar zal starten vanuit ons eigen land, in Utrecht. 

Tour de France 2015

De organisatie van de zogeheten ‘Grand Depart’ ligt in handen van de Gemeente Utrecht. De gemeente wordt daarbij ondersteund door diverse partijen. Zo werd eind vorig jaar bekend dat Capgemini zich als partner heeft verbonden aan het wielerevenement. Als onderdeel van de samenwerking is Capgemini verantwoordelijk voor de bouw en het beheer van de website Tour de France 2015 Utrecht.

Arcadis
Onlangs maakte ook Arcadis bekend te zijn ingeschakeld door de gemeente om te ondersteunen bij de Tour de France Utrecht. Het adviesbureau zal meewerken aan het bevorderen van de veiligheid en bereikbaarheid omtrent het evenement. Arcadis heeft een sterk trackrecord opgebouwd op dit vlak en heeft ruime ervaring met vraagstukken op het gebied van veiligheid en verkeersmanagement. Eerder dit jaar was het bureau als adviseur betrokken bij de organisatie van de Nucleair Security Summit 2014 en recent nog bij de wielerronde van Italië en de Tour de France 2010. 

Arcadis helpt Utrecht met Tour de France 2015

Het ingenieurs- en adviesbureau zal intensief samenwerken met de gemeente Utrecht, maar ook met diverse instanties waaronder de politie, de brandweer, het GHOR (Geneeskundige Hulpverlenings-organisatie in de Regio) en het Rode Kruis. Samen zullen zij zorgen voor een veilig evenement en crowd management met daarbij een multidisciplinair functionerend calamiteitenplan. Arcadis zal diverse bijeenkomsten en risicosessies die met partners worden georganiseerd ondersteunen en de opstellers van de planvorming van adviesdiensten voorzien. 

Gert Kroon, algemeen directeur van Arcadis benadrukt het belang van een goede organisatie bij verkeersvraagstukken: “Goede doorstroming van verkeer en bereikbaarheid voor bewoners en gasten zijn erg belangrijk. Een dergelijke organisatie vergt veel afstemming met alle stakeholders en een strakke planning. Mobiliteits-vraagstukken zijn altijd erg interessant en uitdagend om te doen.”