Capgemini partner van Tour de France 2015 in Utrecht

29 november 2013 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Zaterdag 4 juli 2015 wordt een grote dag voor wielerfans in Nederland en met name Utrecht. Het 'Grand Départ' van de 102de Tour de France vindt namelijk plaats in de Domstad. De renners van de Tour vertrekken in de nabijheid van de Jaarbeurs en komen na een individuele tijdrit van 13,7 kilometer weer aan bij de Jaarbeurs*. Adviesbureau Capgemini heeft zich verbonden als partner van het wielerevenement.

In een persbericht laat Capgemini met gepaste trots weten dat het zich als partner heeft verbonden aan de drie Utrechtse Tour de France dagen (2 tot en met 5 juli 2015). De partnership is logisch te noemen: het Nederlandse hoofdkantoor van de dienstverlener is gevestigd in Utrecht (langs de A2) en Capgemini heeft zijn roots in Frankrijk liggen**

Capgemini partner van Tour de France 2015 in Utrecht

Als onderdeel van de samenwerking wordt Capgemini verantwoordelijk voor de bouw en het beheer van de website Tour de France 2015 Utrecht. De website is sinds gisteren live en zal de komende anderhalf jaar gefaseerd worden uitgebreid met extra functionaliteiten en aanvullende informatie.

Tour de France in Nederland

Het wordt de zesde keer dat de Tour de France start in Nederland, na Amsterdam (1954), Scheveningen (1973), Leiden (1978), Den Bosch (1996) en Rotterdam (2010). Geen enkel ander land, uitgezonderd uiteraard Frankrijk, organiseerde zo vaak het 'Grand Départ'.

* Het parcours gaat langs de Balijelaan, de Venuslaan, de Weg tot de Wetenschap, de Archimedeslaan, de Waterlinieweg, de Biltstraat en de Maliesingel.

** Capgemini is in 1967 opgericht door Serge Kampf in Grenoble. Zie het artikel ‘Capgemini bestaat 45 jaar: Bekijk de video’ voor meer informatie.