PA Consulting wint International Space Apps Challenge

27 juni 2014 Consultancy.nl 2 min. leestijd

Een team van PA Consulting Group heeft de ‘International Space Apps Challenge’ gewonnen, een ‘incubator innovatieprogramma georganiseerd door de NASA. De vijf consultants van de wereldwijde consultingorganisatie wonnen de award voor het beste concept in de categorie ‘Galactic Impact’.

Ieder jaar organiseert de NASA ‘The International Space Apps Challenge’, een competitie die zich richt op het vinden van innovatieve oplossingen voor ruimteonderzoek. Burgers van overal ter wereld worden uitgenodigd om hun beste concepten in te leveren die bijdragen aan het verbeteren van toekomstige ruimtemissies. Dit jaar ontwikkelden meer dan 8,000 deelnemers wereldwijd 626 ideeën. Op 11 en 12 april werden lokale en regionale selectierondes gehouden verspreid over 95 locaties in de wereld. Dit resulteerde in een kleine groep deelnemers die werden genomineerd voor de grote finale. 

PA Consulting - Space Apps

Alle genomineerde projecten werden door een panel van NASA experts beoordeeld op basis van vijf criteria: impact: creativiteit, product, duurzaamheid en presentatie.

Winnaars werden binnen zes categorieën benoemd.

International Space Apps Challenge - Categorieen

Sky-Snapper
In de categorie ‘Galactic Impact’ werd het project ‘Sky-Snapper’ met de eerste plaats beloond. Het initiatief is erop gericht de strijd tegen luchtvervuiling te bevorderen. Volgens de Wereldgezondheids-organisatie zijn 7 miljoen sterfgevallen terug te voeren op luchtvervuiling. Sky-Snapper pakt precies dit probleem aan – het platform en de app laat de bevolking hun foto’s van de lucht sturen. Deze luchtfoto’s worden door de tool vervolgens beoordeeld en door het combineren van de grote hoeveelheid data van de ‘crowd’ kan een nauwkeurig beeld van verontreinigde gebieden worden weergegeven. Door de vooruitgang in de loop der tijd bij te houden kan de app een waardevolle input zijn voor nationale en lokale autoriteiten. 

Het team
Het team achter de innovatieve oplossing bestaat uit: Ben Noble (Mobile solution developer), James Shepherd (Web services developer), George Buckingham (Web front-end developer), David Stanton (Mobile developer) en Finlay Edridge (Consultant and social media). Alle vijf de consultants werken in de IT Delivery Praktijk van PA Consulting Group.