9 organisaties maken kans op Social Enterprise Award

18 juni 2014 Consultancy.nl

Morgen organiseert Kirkman Company in samenwerking met de Gemeente Utrecht, het FD en BNR de eerste editie van de ‘Social Enterprise Day’. Op deze dag worden ook de Social Enterprise Awards uitgereikt, een prijs voor organisaties die met hun business model de meeste (sociale) impact maken. 

Volgens de initiatiefnemers van Social Enterprise Day hebben bedrijven die zich uitsluitend richten op winstmaximalisatie op termijn geen bestaansrecht meer. Met het evenement willen ze de transitie naar social enterprises – een bedrijf dat zakendoen combineert met sociale betrokkenheid én ondernemerschap zowel intern als extern – versnellen. Om voorlopers in het zonnetje te zetten heeft de organisatie twee awards in het leven geroepen: de ‘Transformation Award’ (voor grote organisaties die goed op weg zijn om een social enterprise te worden en de ‘Start-up Award’ (voor een jong bedrijf dat van begin af aan werkt volgens de principes van een social enterprise). 

Uit meer dan 50 inzendingen heeft de jury* 9 organisaties genomineerd voor de finale:

Social Enterprise Award - Nominaties

Afgelopen week zijn alle negen finalisten uitgebreid beoordeeld op vier verschillende onderdelen, te weten Uitdaging, Businessmodel, Resultaat en Bredere impact. Morgen middag wordt, na onder meer de keynote presentaties van Victor Everhardt, Trude Maas en Maurits Groen en diverse kennissessies, de algehele winnaar per categorie bekendgemaakt. 

Meer weten? Lees ook het interview met Michiel Bodt, Projectmanager Social Enterprise Day. 

* De jury bestaat uit Denis Verhoef (juryvoorzitter), Simone Filipini (Cordaid), Arjo Klamer (Erasmus Universiteit Rotterdam), Niek Karsmakers (NLevator), Paul Thewissen (Ministerie van Economische Zaken), Margriet Jongerius (Wethouder Gemeente Utrecht) en Saskia Klep (Theodoor Gilissen).

Nieuws

Meer nieuws over