Eandis sluit raamovereenkomst met 12 adviesbureaus

05 mei 2014 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Meer nieuws over

De Belgische energienetbeheerder Eandis heeft een grootschalige raamovereenkomst gegund aan in totaal 12 ICT-adviesbureaus. Het contract heeft een looptijd van twee jaar en een totale geschatte waarde van zo’n €27 miljoen. 

Eandis is met ruim 4.250 medewerkers een van de grootste netbeheerders voor elektriciteit en aardgas die in België. Afgelopen jaar besloot het bedrijf om de inhuur van IT adviseurs en professionals terug te dringen. Een openbare aanbesteding werd in de markt gezet en maar liefst 32 ICT-dienstenleveranciers deden een gooi naar het contract. Uiteindelijk werd de raamovereenkomst gegund aan 12 bureaus. 

Electriciteitsnet - Eandis, Accenture, Capgemini, CGI, CSC, CTG, Delaware, Deloitte, Gartner, HP, IBM, Ordina, Trasys

Het perceel ‘ICT-studie- en consultancyopdrachten’ werd gegund aan CGI, CTG, Deloitte, Gartner en Trasys. Capgemini, CSC, Delaware, Deloitte en IBM zijn aangewezen als externe partners op het gebied van ‘ICT-projecten’. Zij zullen de komende twee jaar zorgen voor project management ondersteuning, zowel op PMO als functioneel en technisch vlak. Voor ‘Managed Services’ zal Eandis een beroep doen op Accenture, Delaware, HP, IBM en Ordina