Baker Tilly Berk versterkt zorgtak met Finance4Care

24 april 2014 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Baker Tilly Berk heeft Finance4Care aan zich verbonden, een financieel advies- en interimbureau uit Zaandam met een exclusieve focus op de gezondheidszorg. Met de toevoeging van Finance4Care breidt het accountants- en advieskantoor zijn zorgconsultancytak fors uit.

In een persbericht geven Baker Tilly Berk en Finance4Care twee hoofdredenen voor de strategische alliantie. Ten eerste, de zorgmarkt is onderhevig aan grote veranderingen. Zo hebben veel zorgaanbieders te maken met de overgang naar een nieuw businessmodel en daaruit voortvloeiende vraagstukken als procesbeheersing en efficiency. Ook moet de zorgbranche zich voorbereiden op de grootschalige transities, zoals de hervormingen in de langdurige zorg en de wonen/zorg scheiding.

Het gevolg: “ een enorme toename in de behoefte aan ondersteuning,” aldus Marco Hoeks, voorzitter branchegroep Zorg van Baker Tilly Berk. Volgens de partner kan Baker Tilly Berk met de krachten-bundeling beter inspelen op deze behoefte: “We zijn ervan overtuigd dat we met Finance4Care in de marktvraag  voorzien en een meer prominente positie in de zorgsector innemen” zegt Hoeks.

Baker Tilly Berk versterkt zorgadviestak met Finance4Care

Betere dienstverlening

Daarnaast leidt de samenwerking volgens de partners tot een betere dienstverlening. “Door deze samenwerking kunnen we onze klanten met concrete producten en diensten nog beter bijstaan bij de uitdagingen,” stelt Edwin Kalbfleisch, partner bij Finance4Care. De Branchegroep Zorg van Baker Tilly Berk bevat tientallen accountants, fiscalisten, consultants en overige financiële experts die zorginstellingen adviseren op het gebied van onder meer marktwerking, belasting, governance, wmo en informatiebeveiliging. Met de toevoeging van Finance4Care wordt de het dienstenaanbod (verder) uitgebreid met interim management en opleidingen. Ook wordt de consultancydienstverlening (proposities, oplossingen) verdiept.

“De specialistische kennis van Finance4Care en hun vertaling van die kennis naar concrete producten voor de zorgsector is een enorme sprong voorwaarts en een waardevolle aanvulling op onze advisering aan zorgaanbieders”, zegt Hoeks. Kalbfleisch vult aan: “En samen met Baker Tilly Berk gaan we nog meer concrete oplossingen ontwikkelen”.