Interview met Shikko Nijland, Managing Partner Innopay

22 april 2014 Consultants

Sinds begin 2012 geeft Shikko Nijland leiding aan Innopay, een boutique strategiehuis gespecialiseerd in product/platform ontwikkeling voor met name organisaties actief in de financiële, (B2B) e-commerce en retailsector. In onderstaand interview vertelt de Managing Partner over zijn achtergrond, het profiel van Innopay en de positionering van het Amsterdamse consultancybureau. Ook gaat hij in op hoe een Innopay project eruitziet en op hoe het jonge en snelgroeiende adviesbedrijf zich op werkgeversgebied onderscheidt van overige branchegenoten.

Innopay werd in 2002 opgericht door Douwe Lycklama en Chiel Liezenberg. Anno 2014 bestaat het partnerteam uit Nijland en Lycklama – ook Liezenberg is nog steeds nauw betrokken bij het consultancybureau, daarnaast richt hij zich op een startup. Tot de belangrijkste proposities van Innopay behoren digitale identiteit, online betalingen, mobiele betalingen, e-commerce en e-business.

Over Shikko Nijland

Shikko Nijland heeft meer dan vijftien jaar werkervaring in de adviesbranche. Na zijn afstuderen aan de Erasmus Universiteit Rotterdam begon hij zijn loopbaan bij EY, om vervolgens de overstap te maken naar Nolan, Norton & Co, een boutique advieskantoor gevestigd in Zeist. Zo’n vijf jaar later maakte hij de overstap naar Accenture, waar hij als partner aan de slag ging. Hij richtte zich met name op vraagstukken op het snijvlak van strategie, sales & marketing en operations. Tijdens zijn periode bij Accenture speelde hij een belangrijke rol in het uitbouwen van de strategieconsultingpraktijk – beter bekend als Accenture Strategy – van een team van 10 consultants in 2006 naar ongeveer 75 adviseurs begin 2012, toen hij de organisatie verliet. Nijland koos daarop een nieuw avontuur en bekleedt sindsdien de rol van Managing Partner bij Innopay.

Naast zijn werkzaamheden bij Innopay bekleedt Nijland diverse posities in commissies en expertgroepen (bijv. Voorzitter van expertgroep Transactions binnen het ‘Shopping 2020’ programma | Jurylid Thuiswinkel Awards) en treedt hij op als gastspreker tijdens (internationale) congressen. 

Nieuws

Meer nieuws over