BlinkLane Consulting onderzoekt Business IT Fusion

16 april 2014 Consultancy.nl

Adviesbureau BlinkLane Consulting gaat de komende maanden samen met de Vrije Universiteit (VU) onderzoek doen naar het fenomeen ‘Business IT Fusion’. Belangrijkste kwestie dat aan bod komt is hoe organisaties de relatie tussen Business en IT kunnen versterken en daarmee maximale waarde uit IT kunnen realiseren.

Het afgelopen decennium is de rol van IT als enabler van business significant gegroeid. In sommige segmenten, zoals bijvoorbeeld banking, telecom en energie, is IT nu zelfs één van de belangrijkste functies en proposities voor een concurrerend businessmodel. Als gevolg domineert de coöperatie tussen business en IT – in vakjargon bekend als Business IT Alignment –  de managementagenda van organisaties. Dit levert echter in vele organisaties niet het gewenste resultaat. De verwachting is dat met de komst van Business IT Fusion, waarbij IT volledig geïntegreerd wordt met de business, de kloof tussen business en IT zal worden gedicht.

Business IT Fusion

Met de opkomst van nieuwe technologieën en IT-gedreven innovaties zal het belang van Business IT Fusion naar verwachting in de komende jaren verder groeien. Om bedrijven te helpen met de voorbereiding hiervoor heeft BlinkLane Consulting in samenwerking met de Vrije Universiteit een onderzoek gelanceerd, dat zich richt op het definiëren van het geheim achter succesvolle Business IT Fusion. In samenwerking met de VU zal een vragenlijst worden gestuurd en zullen interviews worden afgenomen met managers om de best practices te achterhalen, die Business IT Fusion ondersteunen. Daarnaast wordt onderzocht hoe aspecten zoals strategie en structuur van de organisatie de best practices beïnvloeden.

Het onderzoek is deze maand begonnen en is inmiddels in volle gang. Naar verwachting worden de resultaten in de zomer van 2014 bekendgemaakt.

Nieuws

Meer nieuws over