Atos en Capgemini nemen deel aan IT Talent Debate

01 april 2014 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profielen
Meer nieuws over

Op vrijdag 23 mei vindt de tweede editie van het ‘IT Talent Debate’ plaats in Amsterdam. Tijdens het wervingsevent kunnen studenten van verschillende HBO- en WO-informaticaopleidingen kennis maken met 10 potentiële werkgevers. Twee adviesbureaus – Atos en Capgemini – nemen deel aan het event.

Afgelopen jaar besloten diverse IT-gerelateerde studieverenigingen om een nieuw wervingsevent te lanceren. Aanleiding: ze waren ontevreden over de match tussen ICT-studenten en het bedrijfsleven. Het zogeheten ‘IT Talent Debate’ werd geboren. Afgelopen jaar namen drie ICT consultancybureaus deel aan het studentenevenement: Accenture, KPN Consulting en Ordina.

IT Talent Debate 2014

Door het succes van de eerste editie (oktober 2013) is het evenement dit jaar uitgebreid. Het aantal deelnemende studieverenigingen is gegroeid van 16 naar bijna 25, die samen zo'n 8.000 ICT-studenten vertegenwoordigen. Ook is het programma verder geprofessionaliseerd. Zo wordt samen met het Nederlands Debat Instituut (NDI) een debatcompetitie gehouden. Onder leiding van een vakjury, bestaande uit diverse topbestuurders uit de ICT-wereld, wordt besloten welke studenten naar huis mag gaan met een felbegeerde prijs.

10 bedrijven

Net als vorig jaar werd het deelnemersveld bepaald door de studenten. Alle inzendingen werden beoordeeld op onder meer onderscheidend vermogen, innovativiteit en de door de bedrijven voorgestelde workshops en sprekers. 10 bedrijven zijn beloond met een plek op het IT Talent Debate 2014: AFAS, Atos, Capgemini, EsperantoXL, Incentro, KZA, Topicus, SVB, VX Company en Ymor.

Inschrijving voor studenten geopend

Studenten kunnen zich sinds gisteren op deze pagina inschrijven voor het IT Talent Debate 2014.